Domokos László

Címke: NKE

Változásmenedzsment a jövő szolgálatában

Hogyan reagálunk a váratlan helyzetekre? Ismerjük saját reakcióinkat? Próbáltunk már egy szituációt másként kezelni, mint ahogy azt korábban tettük? Felismerjük, hol szükséges változtatni? A különböző, minket érő hatásokra adott válaszok alapjaiban határozzák meg életünket, környezetünket, és bizony az országunk sorsát is. Ezen témaköröket is érintve a változásmenedzsmentről tartottam előadást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
Elolvasom »

Interaktív előadás a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Örömmel fogadtam el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felkérését, hogy az Állami Számvevőszék ellenőrzési tapasztalatainak, feltárt jó gyakorlatainak, illetve az évente elvégzett integritás kutatás eredményeinek ismertetése révén, bemutassam a hallgatóknak, hogy az elmúlt egy évtizedben hogyan járult hozzá az ÁSZ a jól irányított államhoz.
Elolvasom »

Tanévnyitó a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem az állam kulcsfontosságú intézménye, amely magas színvonalú oktatás révén alapozza meg a magyar közszolgálat sikerét, amelynek feltétele, hogy a hallgatók a közjó érdekében hasznosítsák tudásukat.  A Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2021/2022-es tanévnyitó ünnepségére 2021. szeptember 7-én került sor a Ludovika Arénában.
Elolvasom »

A sikeres válságkezelés kulcsa a minőségi közpénzköltés

2021. a magyar gazdaság újraindításának az éve. Ebben a helyzetben az ösztönző állam feladata a gazdaság dinamizálódásának segítése. Ebben az időszakban még inkább igaz, hogy nem a közpénzek költésének mennyisége, hanem annak a minősége a sikeres költségvetési politika záloga.
Elolvasom »

Címzetes oktatói cím a közös szakmai munka elismeréseként

Az Állami Számvevőszék évek óta szoros szakmai együttműködésben dolgozik a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel, amelynek elismeréseként címzetes oktatói cím viselésére kért fel az intézmény. Büszke vagyok a felkérésre és bízom benne, hogy immár a cím birtokában járulhatok hozzá a közös szakmai eredmények gyarapításához.
Elolvasom »