Domokos László

Címke: Domokos László

Mi a jó államméret?

Az állam mérete és az ebből fakadó gazdasági, valamint társadalmi szerepvállalása nemcsak a szakembereket, hanem a közvéleményt is foglalkoztatja. Az, hogy ki mekkora államban hisz, leginkább az adott személy értékrendszerének függvénye. Viszont az vitathatatlan, hogy a közpénzek elköltésének hatékonyságát, az innovációra való hajlandóságot, az oktatás- és egészségügy színvonalát, a gazdasági szereplők beruházási aktivitását és az orszá...
Elolvasom »

Domokos László: soha nem látott ellenőrzési lefedettséget értünk el

Az Állami Számvevőszék – megfelelve a törvényi előírásnak - 2022. május 12-én nyújtotta be az Országgyűlésnek a 2021. évi tevékenységét és működését bemutató tájékoztatóját, amelyet a mai napon tárgyalt az Országgyűlés. A parlamenti vitán büszkén számoltam be az ÁSZ tavaly elért eredményeiről, tapasztalatairól, illetve az azok alapján levont következtetéseiről.
Elolvasom »

Megjelent az ÁSZ Lakossági Tájékoztató Füzete

Mitől függ a digitális oktatás eredményessége? Milyen pozitív hatásai vannak az otthoni munkavégzés elterjedésének? Hogyan járul hozzá a fenntartóváltás a minőségi és versenyképes tudáshoz? Hogyan befolyásolják a reklámok a lakosság gyógyszerfogyasztását? Miért ellenőrzi az ÁSZ a könyvtárakat, illetve a gyermekétkeztetést biztosító intézményeket? Ezekre és hasonló kérdésekre ad választ az Állami Számvevőszék Lakossági Tájékoztató Füzete...
Elolvasom »

Elkötelezett vezetőkre van szükség az eredményes gazdálkodáshoz

Az Állami Számvevőszék 20 kiválasztott önkormányzati hivatal teljesítményét értékelte. Örömmel láttam, hogy kilenc önkormányzati hivatalnál tettek lépéseket a szervezeti teljesítménykövetelmények kialakítására, amely mellett olyan jó gyakorlatok is beazonosításra kerültek, melyekre ezúton is felhívnám a figyelmet.
Elolvasom »

Ma már nincs ellenőrzés nélküli közpénzköltés Magyarországon

„Az ÁSZ nemcsak ellenőriz, hanem támogatja azokat az intézményeket, ahol erre szükség van. Véleményem szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy a közszféra szereplői egyre többet tesznek a visszaélések veszélyei ellen, és így az államigazgatásban folyamatosan csökken a korrupció kockázata”.
Elolvasom »