Domokos László

Címke: Sopron

Szakmai együttműködés a Soproni Egyetemmel

A felsőoktatási intézmények és a vállalatok, szervezetek együttműködése számos formát ölthet és rendkívül értékes lehetőségeket hordoznak mindkét fél számára. Az egyetemek tapasztalataik, befolyásuk és mérési képességeik miatt sokszorozó hatást képesek kifejteni, ezért is fontos részei a számvevőszéki kapcsolati hálónak. Az Állami Számvevőszék Soproni Egyetemmel történő együttműködésének célja, hogy szilárd szakmai-tudományos alapon áll...
Elolvasom »

Felértékelődik az edukáció, a tanulás, a képzés szerepe

A személyi jövedelemadó-mentességnek lehetne az egyik feltétele az, ha valaki tanul, képzi magát. Ezáltal pedig nemcsak a saját elhelyezkedési lehetőségeit javítja, hanem értékesebb lesz a munkaerőpiacon, több tudással, nagyobb hozzáadott értékkel járul hozzá a nemzetgazdaság sikerességéhez is. Erre hívta fel a figyelmet Domokos László a XV. Soproni Pénzügyi Napokon.
Elolvasom »

Megemlékezéssel kezdődött a tanév a Soproni Egyetemen

Örömmel fogadtam el a meghívást az évszázados hagyományokra visszatekintő, nemzetközileg is jelentős felsőoktatási intézmény, a Soproni Egyetem tanévnyitó ünnepségére. A rendezvényen Dr. Csányi Sándor az egyetem elnöke mellett Dr. Farkas Ciprián polgármester, Prof. Dr. Fábián Attila rektor és Dr. Heil Bálint mb. dékán köszöntötte az ifjú egyetemi polgárokat.
Elolvasom »

OTDK: felkészülés a jövőre

A hétvégén zárult a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi Szekciója, amelynek ebben az évben a Soproni Egyetem adott otthont. Az eseményen egy szakmai előadással, illetve néhány személyes gondolattal köszöntöttem a közgazdaságtudomány területének legelhivatottabb hallgatóit és fiatal kutatóit.
Elolvasom »

Fókuszban az ÁSZ tanácsadási eszközei

„A vírus új módszereket követel, más tevékenységek váltak hangsúlyosabbá, mint például a tanácsadói funkció, a monitoring ellenőrzések, amelyeknek alkalmazása a változás-, illetve válságmenedzsment és a digitalizációs eszközök nélkül nem történhetett volna meg.” – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a XIV. Soproni Pénzügyi Napok Konferencián.
Elolvasom »