Domokos László

Címke: zárszámadás

Lezárult a 2020. évi költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

Az Állami Számvevőszék megállapította, hogy a 2020. évi zárszámadási törvényjavaslatban szereplő teljesített költségvetési bevételi és kiadási adatok megbízhatóak, a központi költségvetés végrehajtásában jog- és hatáskörrel rendelkezők szabályszerűen gazdálkodtak a közpénzekkel. Jelen írásomban azt mutatom be, hogy mit jelent ez és milyen hatással vannak ezek a folyamatok az Önök életére.
Elolvasom »

Megbízható a 2020. évi zárszámadás

Az Állami Számvevőszék ebben az évben is elvégezte a központi költségvetés végrehajtásának ellenőrzését. A 2020-as évre vonatkozó zárszámadás ellenőrzéséről készült jelentést hivatalosan átadtam az Országgyűlés alelnökének, dr. Latorcai Jánosnak.
Elolvasom »

Interjú a Trend FM-ben

2020. október 21-én, a Trend FM, A Nap Vendége című háttérelemző műsorában beszéltem a 2019. évi költségvetés zárszámadásról, az Állami Számvevőszék történetének fontos jubileumáról, illetve a világjárvány okozta gazdasági kihívások kezeléséről.
Elolvasom »

Történelmi feladat történelmi időkben

A mai napon került sor az Országgyűlésben a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény végrehajtásáról szóló törvényjavaslat tárgyalására. A zárszámadás tárgyalása a magyar Országgyűlés egyik történelmi alapfeladata. Továbbá idén éppen 150 esztendeje, 1870-ben kezdte meg működését az első független magyar Állami Számvevőszék, amelynek alapvető és legfontosabb feladata az állami költségvetés végrehajtásán...
Elolvasom »

Domokos László: folyamatos a magyar gazdaság felzárkózása

Magyarország gazdasági fejlettsége 2018-ban tovább közeledett az európai uniós átlaghoz, amihez hozzájárult a magyar gazdaság fenntartható kifehéredése – hangsúlyozta az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) konferenciáján, Miskolcon.
Elolvasom »