Domokos László

Címke: megtakarítás

A pénzügyi tervezés alternatívái

Válság idején és előre nem látható, váratlan élethelyzetekben mindig felmerül bennünk a kérdés: mit tehettünk volna, hogyan készülhettünk volna fel a rendkívüli eseményekre? Erre egyaránt vannak örökérvényű, valamint a jelen krízishelyzetre szabott javaslataim.
Elolvasom »

A járványhelyzet nagyobb fegyelemre szoktatta a családokat

„A magyarok megtakarítási hajlandósága a korábbi felméréshez képest 27 százalékról 51 százalékra nőtt” - olvasható az OECD nemzetközi összehasonlító elemzésében, amelyet nagy előrelépésként értékel Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Elolvasom »

Az ÁSZ olvasói a hangya életmódot választották

A nők a válsághelyzetben is nagy figyelmet fordítottak a háztartásban a pénzügyekre, illetve a háztartás pénzügyi stabilitásának biztosítására – ezt mutatja az a gyorsfelmérés, amelyet az ÁSZ a Pénzügyi Tudatosság Facebook oldalának olvasói körében végzett.
Elolvasom »

Ösztönözni kell a lakosság megtakarítási hajlandóságát

2021-től tovább folytatható a magyar gazdaság külföldi függőségének csökkentése, amihez szükség van az állampapír vásárlást ösztönző további megtakarítási konstrukciók kidolgozására és bevezetésére – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a jövő évi költségvetésről szóló parlamenti vitában elhangzott expozéjában.
Elolvasom »

Vajon a hitelfelvétel növeli a háztartás pénzügyi sérülékenységét?

Megjelent az ÁSZ legfrissebb elemzése, amely a lakosság pénzügyi sérülékenységének 2007-2019. közötti változását mutatja be. Az ÁSZ elemzői rámutatnak: a lakossági hitelezés 2017-től megkezdődött dinamikus növekedése nem járt együtt a lakosság pénzügyi sérülékenységének olyan mértékű növekedésével, mint ami a 2008-ban kirobbant válságot megelőző évek lakossági eladósodását jellemezte, ugyanakkor továbbra is vannak kockázatok.
Elolvasom »