Domokos László

Címke: pénzügyi tervezés

Kiemelt cél a pénzügyi tudatosság fejlesztése

A pénzügyi tudatosság abban segít, hogy minél többet kihozhassunk a pénzünkből. Legyünk tisztában a költségeinkkel, bevételeinkkel, és tervezzük meg pénzügyeinket! Az Állami Számvevőszék társadalmi felelősségvállalása keretében járul hozzá a magyar családok pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez.
Elolvasom »

A pénzügyi döntésünk befolyásolja anyagi helyzetünket

Felnőttként hozzuk meg, azokat a pénzügyi döntéseket, amelyek sokszor hosszú évekre meghatározzák pénzügyi helyzetünket, ezért felelősen kell gondolkodnunk és mindig csak annyi pénzügyi kockázatot vállaljunk, amennyit képesek vagyunk belátni és kezelni.
Elolvasom »

A költségvetés a pénzügyi siker egyik legfontosabb eleme

Mielőtt pénzügyeinket megterveznénk, tisztában kell lenni, hogy mire mennyit költünk, mennyiből gazdálkodhatunk. Ha már ismerjük a várható bevételeinket, kiadásainkat, akkor jobban tudjuk stabilizálni az anyagi helyzetünket, el tudjuk kerülni, hogy ne költsünk többet, mint amennyire lehetőségünk van.
Elolvasom »

Domokos László: fontos a pénzügyeink tudatos tervezése

Mindenkinek vannak pénzügyei. De vajon mennyien látják át havi költéseiket? Mennyien tervezik tudatosan várható költségeiket, megtakarításaikat? A pénzügyi terv készítése mind rövid, mind hosszú távon segíti, hogy tisztában legyünk lehetőségeinkkel, átláthatóvá teszi pénzügyi helyzetünket, és megmutatja mekkora mozgásterünk van egy-egy nagyobb anyagi ráfordítást igénylő beruházás vagy vásárlás esetén.
Elolvasom »

Megfontolt pénzügyi döntés

Felnőttként hozzuk meg, azokat a pénzügyi döntéseket, amelyek sokszor hosszú évekre meghatározzák pénzügyi helyzetünket. Hogyan dönthetünk felelősen és kockázatmentesen? A következő filmből kiderül.
Elolvasom »