Domokos László

Címke: eredményesség

Elkötelezett vezetőkre van szükség az eredményes gazdálkodáshoz

Az Állami Számvevőszék 20 kiválasztott önkormányzati hivatal teljesítményét értékelte. Örömmel láttam, hogy kilenc önkormányzati hivatalnál tettek lépéseket a szervezeti teljesítménykövetelmények kialakítására, amely mellett olyan jó gyakorlatok is beazonosításra kerültek, melyekre ezúton is felhívnám a figyelmet.
Elolvasom »

Az Alaptörvényről beszélni mindig ünnep

Az Állami Számvevőszék immár 151 éve a közpénzek őre. Ebből az utolsó közel 10 évben az Alaptörvény által rögzített jogi keretek között végezhettük a munkánkat. Visszatekintve az elmúlt évtizedre, büszkén mondhatom, hogy az Alaptörvény rendelkezései lehetőséget és motivációt adtak arra, hogy feladatainkat még eredményesebben teljesítsük.
Elolvasom »

Növelni kell a teljesítménymérést alkalmazó szervezetek számát a közszférában

Az ÁSZ 2020. május 18-án hozta nyilvánosságra a közszféra teljesítményméréséről szóló elemzést, amely rámutat: a jól teljesítő állam nem kerülheti meg a közfeladat-ellátás teljesítményének, eredményességének mérését, illetve folyamatos monitorozását, értékelését és ellenőrzését.
Elolvasom »

Domokos László: fejleszteni kell az emberek pénzügyi tudatosságát

A Pénzügyminisztérium hétéves nemzeti stratégiát dolgozott ki a hazai lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében. A stratégia célja, egy megfelelő pénzügyi tudással és attitűddel rendelkező lakosság nevelése, amely jelentősen elősegítheti az ország versenyképességének, hatékonyságának, valamint eredményességének növekedését.
Elolvasom »

„Jó gyakorlatok” konferencia – az eredményesség feltétele a közszférában

Március 21-én indult el a soron következő „Jó gyakorlatok” szeminárium sorozat. A konferencia és közpénzügyi vezetőképzés fókuszában a köztulajdonú gazdasági társaságok állnak. A résztvevőket az Állami Számvevőszék székházában fogadták, ahol Domokos László elnök nyitóbeszédével indult a szakmai konferencia.
Elolvasom »