Domokos László

Címke: ellenőrzés

A betegek érdeke a rend

„A betegek alapvető érdeke, hogy a kórházak átláthatóan gazdálkodjanak, és betartsák a gazdálkodási szabályokat”- írta a Növekedés.hu oldalon megjelent írásában Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Elolvasom »

Kötet a jól irányított államról

„A jó kormányzás alapja, hogy az állami szervek a közjó előmozdítását szolgálják. Működésüket hassák át azok az értékek, amelyek a köz szolgálatából erednek, úgymint: a szakmai felkészültség, az objektivitás és elfogulatlanság, az erkölcsi feddhetetlenség, valamint a közérdek előtérbe helyezése a magánérdekkel szemben” – írja frissen megjelent könyvében Domokos László.
Elolvasom »

Alapvető cél a közpénzügyek fejlesztése

„Több ezer ponton járultunk hozzá a közpénzügyek fejlesztéséhez 2019-ben" - összegzett Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke évértékelésében. Az ÁSZ közel 1350-re növelte az ellenőrzött szervezetek számát 2019-ben, továbbá a nyilvánosságra hozott jelentésekben mintegy 1200 javaslatot tett és további több mint 200 figyelemfelhívó levelet küldött az ellenőrzötteknek a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása érdeké...
Elolvasom »

Megbízható volt a tavalyi büdzsé végrehajtása

Az Európai Unió tagállamai között a legdinamikusabb gazdaságfehérítést érte el Magyarország néhány év alatt – emelte ki az Állami Számvevőszék elnöke a 2018-as zárszámadásról szóló törvényjavaslat országgyűlési vitájában. Domokos László elmondta: az ÁSZ megállapította, hogy a költségvetési intézményrendszer 2018-ban biztosította a közpénzekkel való gazdálkodás szabályszerűségét. A 2018-as zárszámadásról szóló törvényjavaslat megalapozot...
Elolvasom »

Református egyházi vezetőkkel találkozott Domokos László

A Magyarországi Református Egyház hét vezetőjét fogadta az Állami Számvevőszék székházában Domokos László. Az ÁSZ évről évre visszatérően szervez találkozókat a magyarországi történelmi egyházak vezetőivel, az idei megbeszélések sora a június 13-i találkozóval vette kezdetét.
Elolvasom »