Domokos László

Címke: digitalizáció

Merjünk visszanyúlni a bevált hagyományokhoz

A digitalizáció előretörésével mára egyértelművé vált, hogy gyorsan változó világunkban csak azok az országok tudnak versenyben maradni, amelyek nem passzív követői, hanem aktív alakítói a digitális átállásnak. Az elmúlt években a pandémia rámutatott arra, hogy az oktatás ebből a szempontból is kiemelt terület, hiszen ahogy arra mindannyian emlékszünk, a digitális oktatás bevezetése komoly kihívást és feladatot jelentett a rendszer mind...
Elolvasom »

A digitalizáció a felsőfokú képzésben is új perspektívákat nyújt

Örömmel fogadtam a felkérést, hogy néhány gondolattal köszöntsem a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi és Gazdaságtudományi Karának végzős hallgatóit. A diplomaosztó keretében az Állami Számvevőszék 18 dolgozója is átvehette szakirányú továbbképzések keretében megszerzett oklevelét. Munkatársaimnak ezúton is szeretnék köszönetet mondani, hiszen az erőfeszítéseik árán megszerzett tudás nemcsak őket, hanem az ÁSZ-t is gazdagítja majd.
Elolvasom »

Mesterséges intelligencia az ÁSZ látókörében

A digitalizáció korában élünk, és ezt napjainkban már mindannyian tapasztaljuk. A digitális és technológiai fejlesztések térnyerése életünk minden területét átszövik, és sok esetben jelentős szakmai kihívásokat jelentenek a munkahelyeinken is. A digitális érettség ugyanakkor már számos területen alapvető elvárás, a munkavállalók szükséges kompetenciáinak megléte, illetve folyamatos fejlesztése pedig gyakran egy szervezet versenyképesség...
Elolvasom »

Feladatunk a mérési tudatosság elterjesztése a közszférában

Az EUROSAI IT munkacsoport online konferencia fókuszában a digitalizáció és az innováció szerepe állt a számvevőszéki munkában. Úgy gondolom, hogy a digitális fejlődés jelentősége ma már megkérdőjelezhetetlen, így az Állami Számvevőszék számára is a digitális eszközök tudatos és hatékony alkalmazása jelenti a fő továbbhaladási irányt.
Elolvasom »

A digitalizáció ma már nem előny, hanem alapvető elvárás

A digitalizáció a lakosság mindennapjait érintő olyan kihívás, amely területen létrejövő új lehetőségekhez a nagyvállalatok, a mikrovállalkozások és a közigazgatás is egyaránt igyekszik folyamatosan alkalmazkodni. A digitális technológiák széles körű felhasználása észrevétlenül beépült napi tevékenységeink közé, amelyekhez az Állami Számvevőszék maga is alkalmazkodik.
Elolvasom »