Domokos László

Címke: ellenőrzés

Elő kell segíteni, hogy a teljesítménynek megfelelő értéke legyen

Idén szeptemberben immár a harmadik évfolyam kezdte meg tanulmányait az Állami Számvevőszék és a Miskolci Egyetem közös, közszolgáltatási teljesítménymenedzser képzésén. Az elmúlt hétvégén a képzés keretében tartottam előadást, amelynek során az évről évre egyre gyarapodó elméleti, valamint ellenőrzési tapasztalatokat osztottam meg a hallgatókkal.
Elolvasom »

A rend értéket teremt: az önkormányzati ellenőrzések tapasztalatai

Az Önkormányzati Költségvetési és Adókonferencia minden évben egy jó alkalom arra, hogy megosszam a résztvevőkkel az ÁSZ ellenőrzési és tanácsadói ismereteit. Idén Egerben találkoztak az ország minden részéről érkező szakemberek, akikkel többek között az önkormányzati ellenőrzések tapasztalatairól beszélgettünk.
Elolvasom »

A vezetői feladatokat is átalakítják az új igények

2012-ig átlagosan 400-600 helyszínt ellenőrzött az ÁSZ évente. 2021-re eljutott oda, hogy 6-10 ezer helyszínt is képes ellenőrizni, így egy parlamenti ciklus alatt minden közfeladatellátó értékelésére sor kerülhet. Az ellenőrzések és az értékelések megnövekedett száma azt is eredményezi, hogy évente átlagosan 8 ezer helyszínen kell konzultálni, illetve értékelést végezni, amely vezetői szinten is többlet kapacitást igényel a megszokott ...
Elolvasom »

A gazdaság lelassult, az ÁSZ tovább fejlődött

2020-ban megtorpant az elmúlt időszak töretlen gazdasági növekedése, azonban az Állami Számvevőszék rendületlen fejlődése nem. A járvány ideje alatt is példásan látta el feladatát, sőt, a tanácsadó és tudásmegosztó tevékenységére is nagy hangsúlyt feketetett. Az ÁSZ technológiai és módszertani fejlesztéseknek köszönhetően több szervezetet ellenőrzött 2020-ban mint eddig valaha, és ezek száma 2021-ben várhatóan eléri az évi 9000-et. Az Á...
Elolvasom »

Válsághelyzetben fejlődni

„Az önkormányzatokat érintő értékelésünk megmutatta, hogy az új ellenőrző módszerünknek köszönhetően számottevően javult a hatékonyságunk és ugrásszerűen megnőtt az ellenőrzési lefedettségünk is.” – többek között ezt is kiemeltem a Világgazdaság című lapnak adott interjúban.
Elolvasom »