Domokos László

Címke: Költségvetési Tanács

Évet értékelt a Költségvetési Tanács

„Az idei költségvetés az EU átlagát jóval meghaladó gazdasági növekedésre épül. Az államháztartás működésének pénzügyi feltételei biztosítottak, stabilitás van”- hangzott el Költségvetési Tanács (KT) idei első ülésén, amelyen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, mint a KT tagja is részt vett.
Elolvasom »

Domokos László interjút adott a Világgazdaságnak

Dicséretes, hogy a kormányzat a korábbi évtizedek hiánypolitikája után már a sokadik költségvetését tervezte meg számottevő tartalékokkal 2020-ra. Ez lehetőséget teremt a nem várt események – például a gazdasági lassulás – hatásaira adott gyors válaszintézkedésekre – mondja az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László szerint a mostani kegyelmi helyzetben a lakosság, a családok válságállóságát is lehetne növelni, megteremtve a lehetősé...
Elolvasom »

Domokos László a Költségvetési Tanács feladatairól

Újabb kihívásokkal teli esztendő áll a Költségvetési Tanács előtt, noha a gazdaság bővülése optimizmusra adhat okot, ám fel kell készülni arra az időszakra is, amikor a fejlődés a mostaninál alacsonyabb lehet – mondta az Origónak Domokos László, a testület tagja. Kiemelte: a KT tükröt tart a kormányzati elképzelések elé, és jelzi az egyes tervezett intézkedések kockázatait. A KT feladata – a költségvetési kontroll gyakorlásán túl – az, ...
Elolvasom »

A Költségvetési Tanács idei első ülése

Domokos László, mint a Költségvetési Tanács tagja részt vett a KT idei első ülésén. A Költségvetési Tanács idén kiemelt figyelmet szentel a közép- és hosszú távon fenntartható fejlődés és az államháztartás kölcsönhatásainak elemzésére, valamint kiemelten értékeli a központi költségvetés megalapozottságát, az államadósság-szabály érvényesülését.
Elolvasom »

Domokos László részt vett a Költségvetési Tanács elnökének kinevezésén

2017. december 13-án Dr. Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában ünnepélyes keretek közt Dr. Kovács Árpádot nevezte ki a a Költségvetési Tanács elnökévé, ezzel második ciklusát megkezdve a tanács elnöki posztján. A rendezvényen részt vett Domokos László, az ÁSZ elnöke is.   
Elolvasom »