Domokos László

Címke: integritás

Nemzetközi Integritás Nyitókonferencia: fókuszban a közszféra intézményei

Nagy örömmel nyitottam meg az Állami Számvevőszék által, immár kilencedik alkalommal megrendezett Nemzetközi Integritás konferenciát, amellyel egyidőben, tudásmegosztó tevékenységünk egyik kiemelt rendezvénye, a Nemzetközi Integritás Szeminárium is megkezdődött. A több napon át tartó online rendezvény fókuszában idén a közszféra intézményeinek korrupcióval szembeni ellenállóképessége áll.
Elolvasom »

Elkötelezetten a korrupció ellen

Büszkén mondhatjuk, hogy a 10-15 éve a Magyarországon még szinte ismeretlen integritás szó mára meghonosodott a magyar közszférában. Bízom benne, hogy ebben az Állami Számvevőszéknek is nagy szerepe van.
Elolvasom »

A nemzetközi tudásmegosztás rendkívül hatékony a korrupció ellen

Az Állami Számvevőszék jelentős tapasztalattal és eredménnyel rendelkezik az integritás kultúrájának elterjesztésében. December 9-én, a korrupcióellenesség világnapján a „Future of Anti-Corruption” nemzetközi konferencián osztottam meg az ezzel kapcsolatos gondolataimat az egyesült arab emírségekbeli, az orosz, az olasz, a kolumbiai, az ecuadori és az észt számvevőszék, valamint az UNODC képviselőivel.
Elolvasom »

Magasabb szintre lépett Magyarországon a korrupció elleni fellépés az elmúlt 10 évben

Az ÁSZ előbb az évenként elvégzett Integritás-felméréssel elterjesztette az integritás szemléletét a magyar közszférában, ezután a módszert ellenőrzéssé fejlesztette, 2021-re pedig széleskörű tanácsadással és tudásmegosztással tovább erősítette a közpénzt felhasználó szervezetek helyzetét, ezzel is növelve az ellenálló képességüket.
Elolvasom »

A rend értéket teremt: az önkormányzati ellenőrzések tapasztalatai

Az Önkormányzati Költségvetési és Adókonferencia minden évben egy jó alkalom arra, hogy megosszam a résztvevőkkel az ÁSZ ellenőrzési és tanácsadói ismereteit. Idén Egerben találkoztak az ország minden részéről érkező szakemberek, akikkel többek között az önkormányzati ellenőrzések tapasztalatairól beszélgettünk.
Elolvasom »