Domokos László

Címke: korrupció

Már 10 éve a bűnözés ellen dolgozik a Nemzeti Védelmi Szolgálat

A Ludovika Aréna adott otthont szeptember 16-án a Nemzeti Védelmi Szolgálat 10 éves jubileumi állománygyűlésének.
Elolvasom »

Beoltottuk az önkormányzatokat a korrupció-vírus ellen

Fontos mérföldkőhöz érkezett az Állami Számvevőszék a tavalyi évben, ugyanis története során először értékelte egyidejűleg 3197 önkormányzat és 1284 önkormányzati hivatal integritását, azaz korrupció elleni védettségét. Mielőtt rátérnék az ellenőrzés során szerzett tapasztalatokra, néhány mondatban szeretnék rámutatni arra, hogy mi indokolta az önkormányzati rendszer átfogó ellenőrzését.
Elolvasom »

Erősödött az antikorrupciós rendszerek kiépítettsége a közszférában

A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című napindító műsorának vendégeként az Állami Számvevőszék, az önkormányzatok korrupcióval szembeni védettségét értékelő rendszerszintű vizsgálatának pozitív, a jövő szempontjából biztató eredményeiről beszéltem.
Elolvasom »

Domokos László is beszédet tartott a korrupció elleni nemzeti összefogás 5. évfordulóján rendezett konferencián

A korrupció elleni fellépés alapvetően a kontrollok és védelmi rendszerek fejlesztését jelenti – hangsúlyozta Domokos László a korrupció elleni nemzeti összefogás 5. évfordulóján rendezett eseményen. Az ÁSZ elnöke rámutatott, hogy a korrupció olyan, mint egy betegség, amit a legjobb, ha megelőzünk. Mint mondta: a Számvevőszék felmérései szerint a magyar közszférában évről-évre javul a korrupció elleni védelmi rendszerek kiépítettsége és...
Elolvasom »

Orosz-magyar számvevőszéki elnöki találkozó Moszkvában

Nemzetközi együttműködésre van szükség a korrupció elleni harcban - erre hívta fel a figyelmet Domokos László az orosz fővárosban, egy nemzetközi konferencián. Az Állami Számvevőszék elnöke beszédében kijelentette: globalizálódó világunkban a korrupció is egyre inkább nemzetközivé válik, ezért csak összefogással lehet eredményesen fellépni ellene.
Elolvasom »