Domokos László

Címke: pénzügyi tudatosság

A modernkori számvevőszék arcai

„Az Állami Számvevőszék az ellenőrzési tapasztalatain alapuló megállapításaival, javaslataival, tanácsaival segíti az Országgyűlést, annak bizottságait, és az ellenőrzött szervezetek munkáját, amellyel elősegíti a jól irányított állam működését.” Ismerős passzus lehet ez azok számára, akik járatosak az Állami Számvevőszékről szóló törvény előírásaiban. De a gyakorlatban hogyan jelenik meg és mit jelent az ÁSZ fenti törvényi megfogalmazá...
Elolvasom »

Szándéknyilatkozat a pénzügyi kultúra kutatásban való együttműködésről

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Sápi Ákos, az Econventio Egyesület elnöke, Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora, illetve a fenntartó  Szeged-Csanádi Egyházmegye részéről Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szándéknyilatkozatot írta alá egy átfogó kutatásban való együttműködésről, mely a pénzügyi kultúra másik fontos elemének, a vállalkozói készségeknek a szintjét hivatott vizsgálni.
Elolvasom »

Dolgoznak a családi pénzügyminiszterek, készülnek a jövő vállalkozói

Sokan megfogadták a sokszor elhangzott tanácsot, egyre megtakarítóbbak a háztartások – erre hívta fel a figyelmet Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Szegeden, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület 10 éves jubileumi konferenciáján. Az eseményen együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a szegedi székhelyű Gál Ferenc Egyetem egy átfogó kutatásban való együttműködésről, mely a pénzügyi kultúra másik f...
Elolvasom »

A járványhelyzet nagyobb fegyelemre szoktatta a családokat

„A magyarok megtakarítási hajlandósága a korábbi felméréshez képest 27 százalékról 51 százalékra nőtt” - olvasható az OECD nemzetközi összehasonlító elemzésében, amelyet nagy előrelépésként értékel Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Elolvasom »

Tanulmánykötet a pénzügyi tudatosság tendenciáiról

Tendenciák a pénzügyi tudatosságban - címmel jelent meg egy tanulmánykötet a Magyar Közgazdasági Társaság Fintech és Pénzügyi Kultúra Szakosztályának szakmai közreműködésével. A kötetet Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az olvasók figyelmébe ajánlja.
Elolvasom »