Domokos László

Címke: Domokos László

Elnöki kommentár a KT részére készített számvevőszéki elemzések összefoglalójához

Az elmúlt 10 évben az Állami Számvevőszék elemzésekkel támogatta a Költségvetési Tanács munkáját, amellyelhozzájárult ahhoz, hogy a Költségvetési Tanács valamennyi döntését konszenzussal hozta meg.
Elolvasom »

Főszerepben a vidékfejlesztés

Erős és élhető vidékről a XXI. században akkor beszélhetünk, ha a technológiai fejlődés és a vállalkozási kedv folyamatos fenntartása mellett olyan támogatások is a vidék rendelkezésére állnak, amelyek lehetővé teszik e célok megvalósítását. Magyarország Kormánya jelen európai uniós költségvetési ciklusban a közös agrárpolitika vidékfejlesztési támogatásaihoz 80 százalékos társfinanszírozási arányt biztosít, amely történelmi arányú lépt...
Elolvasom »

A gazdaság legfontosabb értéke a kiművelt emberfő

Kopátsy Sándor, hazánk egyik legismertebb közgazdásza idén februárban ünnepelte volna 100. életévét. Ennek az alkalomnak állított emléket a Kopátsy 100 elnevezésű digitális konferencia.
Elolvasom »

Változásmenedzsment a jövő szolgálatában

Hogyan reagálunk a váratlan helyzetekre? Ismerjük saját reakcióinkat? Próbáltunk már egy szituációt másként kezelni, mint ahogy azt korábban tettük? Felismerjük, hol szükséges változtatni? A különböző, minket érő hatásokra adott válaszok alapjaiban határozzák meg életünket, környezetünket, és bizony az országunk sorsát is. Ezen témaköröket is érintve a változásmenedzsmentről tartottam előadást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
Elolvasom »

A magyar gazdaság nyitottsága számokban

A Központi Statisztikai Hivatal becslése alapján hazánk gazdasági teljesítménye 7,1%-kal bővült, azonban kevesebb szó esik azokról az okokról, amelyek fontos szerepet játszottak a gazdaság ilyen mértékű fellendülésében. Az elmúlt időszak válságkezelésének sikere többek között a magyar gazdaság nyitottságában rejlik. De mit is jelenthet ez?
Elolvasom »