Domokos László

Címke: önkormányzat

Kiemelt jelentősége van az együttműködésnek

Azt szeretnénk elérni, hogy az állampolgárok érezzék, érdemes a Számvevőszékhez fordulni és megéri együttműködni velünk. Az ÁSZ az Országgyűlés ellenőrző szervezeteként nem egy hatóság, ezért nem is bírságol, helyette az intézmények vezetőit szólítja fel a hiányosságok pótlására, az Alaptörvényben meghatározott, célszerű működés feltételeinek megteremtése érdekében. Többek között erről beszéltem az Inforádiónak adott interjúban.
Elolvasom »

Hogyan erősíthető az integritás?

A COVID-19 világjárvány alapjaiban változtatta meg az életünket, illetve a minket körülvevő gazdasági környezetet. Ennek következtében az integritás megőrzése és a korrupció megelőzése újabb területeken, újabb elérendő célként és feladatként jelent meg a járvány idején.
Elolvasom »

Együttműködéssel a közös célokért

„Közös célunk a közpénzeket átláthatóan és eredményesen felhasználó, az integritás alapú hivatali elvek érvényesülését támogató, valamint a közjót szolgáló önkormányzati rendszer kialakítása és fenntartása” – hangzott el előadásomban, amelyet a TÖOSZ Regionális Polgármesteri Fórum résztvevőinek tartottam. 
Elolvasom »

A rend értéket teremt: az önkormányzati ellenőrzések tapasztalatai

Az Önkormányzati Költségvetési és Adókonferencia minden évben egy jó alkalom arra, hogy megosszam a résztvevőkkel az ÁSZ ellenőrzési és tanácsadói ismereteit. Idén Egerben találkoztak az ország minden részéről érkező szakemberek, akikkel többek között az önkormányzati ellenőrzések tapasztalatairól beszélgettünk.
Elolvasom »

Erősödött az antikorrupciós rendszerek kiépítettsége a közszférában

A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című napindító műsorának vendégeként az Állami Számvevőszék, az önkormányzatok korrupcióval szembeni védettségét értékelő rendszerszintű vizsgálatának pozitív, a jövő szempontjából biztató eredményeiről beszéltem.
Elolvasom »