Domokos László

Címke: digitalizáció

A digitális ellenőrzési környezet már nem csupán vízió

A digitalizáció az élet minden területét kihívások elé állítja és gyors változásokat generál az üzleti életben, a közszolgáltatások területén, az állam működésében és az Állami Számvevőszék életében is. Egy szervezet sikeres reagálásra való képességének alapfeltétele a felkészültség – írja Domokos László decemberben megjelent könyvében.
Elolvasom »

Évértékelés a NAV-nál

2020. február 13-án Évértékelő Vezetői Értekezletet tartott a Nemzeti Adó-és Vámhivatal 2019. évről, amelynek fókuszában a digitalizáció és a gazdaságfehérítő intézkedések álltak. Az eseményen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett.
Elolvasom »

A digitalizációs átállás elkerülhetetlen

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a hagyományokhoz híven a 2019. évben is megtartotta az ünnepeket megelőző évzáró állománygyűlését. Domokos László, az ÁSZ elnöke évértékelő beszédében megköszönte munkatársai egész éves kitartó szakmai munkáját, bemutatta az elmúlt év eredményeit és előrelépéseit, egyúttal kitekintett a további megvalósítandó feladatokra és kihívásokra.
Elolvasom »

Domokos László: a digitalizáció versenyképességi kérdés

„Az állami szféra szervezeteinek elemi érdeke, hogy alkalmazkodni tudjanak az őket körülvevő világ folyamatosan változó elvárásaihoz" – hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Miskolcon, a 32. Digitális Jólét Fórumon. Az ÁSZ elnöke rámutatott: a digitalizáció, az informatikai rendszerek megváltozása össztársadalmi stratégiai ügy, a versenyképesség záloga egyben előnyszerzési potenciál is.
Elolvasom »

A cél a közpénzügyek pozitív irányba történő mozdítása

A számvevőszéki ellenőrzések célja nem a hibakeresés, hanem a közpénzügyek pozitív irányba történő mozdítása, fejlesztése - hangsúlyozta Domokos László a Magyar Pénzügyi - Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) éves konferenciáján tartott előadásában. Az Állami Számvevőszék elnöke rámutatott: az ellenőrző szervezetek a közpénzügyi rendszer minőségbiztosítói, a három védelmi vonal összehangolt ellenőrzései pedig a jól irányított államhoz ...
Elolvasom »