Domokos László

Címke: beruházás

Ma már nincs ellenőrzés nélküli közpénzköltés Magyarországon

„Az ÁSZ nemcsak ellenőriz, hanem támogatja azokat az intézményeket, ahol erre szükség van. Véleményem szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy a közszféra szereplői egyre többet tesznek a visszaélések veszélyei ellen, és így az államigazgatásban folyamatosan csökken a korrupció kockázata”.
Elolvasom »

Átadták a Néprajzi Múzeum új épületét

Nagy örömmel vettem részt hétvégén a Néprajzi Múzeum új épületének átadóján, amelynek keretében nem csupán a magyar népi kultúra kincseinek otthont adó épületet, hanem hazánk gazdag népművészetét is ünnepeltük.
Elolvasom »

Megbízható alapokon álló beruházásokkal kell támogatni a gazdasági növekedést

A világjárvány okozta válság időszakában hazánk az aktív, ösztönző állami szerepvállalás útját választotta, és olyan gazdasági intézkedéseket hozott, amelyek az emberéletek védelmének egyértelmű priorizálása mellett, új munkahelyek teremtését, illetve a beruházások számának növekedését ösztönözték. De vajon mi alapoz meg egy eredményes beruházást?
Elolvasom »

Főszerepben a vidékfejlesztés

Erős és élhető vidékről a XXI. században akkor beszélhetünk, ha a technológiai fejlődés és a vállalkozási kedv folyamatos fenntartása mellett olyan támogatások is a vidék rendelkezésére állnak, amelyek lehetővé teszik e célok megvalósítását. Magyarország Kormánya jelen európai uniós költségvetési ciklusban a közös agrárpolitika vidékfejlesztési támogatásaihoz 80 százalékos társfinanszírozási arányt biztosít, amely történelmi arányú lépt...
Elolvasom »

A gazdaságélénkítés eszköze a kormányzati beruházás

A Gazdasávédelmi Alap és az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alap az, amelyeket közvetlenül fel lehet haszálni a gazdaság újraindítása és a járvány elleni eredményes fellépés érdekében -mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a jövő évi költségvetésről szóló parlamenti vitában elhangzott expozéjában.
Elolvasom »