Domokos László

Címke: ÁSZ

Elő kell segíteni, hogy a teljesítménynek megfelelő értéke legyen

Idén szeptemberben immár a harmadik évfolyam kezdte meg tanulmányait az Állami Számvevőszék és a Miskolci Egyetem közös, közszolgáltatási teljesítménymenedzser képzésén. Az elmúlt hétvégén a képzés keretében tartottam előadást, amelynek során az évről évre egyre gyarapodó elméleti, valamint ellenőrzési tapasztalatokat osztottam meg a hallgatókkal.
Elolvasom »

A megújulás, mint kihívás vagy lehetőség?

A gyógyszerek- és étrendkiegészítők túlfogyasztásáról szóló elemzés kapcsán megtartott egyeztetésen az ellenőrző hatóságok vezetői által megosztott gondolatok megerősítették bennem, hogy az ellenőrzési módszerek értékelésére kiemelt hangsúlyt kell fektetni, és az ellenőrző szervezetek számára ez folyamatos kihívást, de ugyanúgy lehetőséget is jelent.
Elolvasom »

Átadták a Nemzet Művésze díjakat

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ebben az esztendőben is november 5-én, a Magyar Művészeti Akadémia „születésnapján” adták át a Nemzet Művésze díjakat. A legrangosabb hazai művészeti elismerést idén hat olyan művésznek ítéltek oda, akik sok évtizedes tevékenységükkel számos felejthetetlen pillanatot okoztak közönségük számára.
Elolvasom »

Az Alaptörvényről beszélni mindig ünnep

Az Állami Számvevőszék immár 151 éve a közpénzek őre. Ebből az utolsó közel 10 évben az Alaptörvény által rögzített jogi keretek között végezhettük a munkánkat. Visszatekintve az elmúlt évtizedre, büszkén mondhatom, hogy az Alaptörvény rendelkezései lehetőséget és motivációt adtak arra, hogy feladatainkat még eredményesebben teljesítsük.
Elolvasom »

Ismét megszervezték a kolbász hazai ünnepét

Egy év kényszerű kihagyás után, október utolsó hétvégéjén ismét megrendezték az ország egyik legnagyobb gasztronómiai eseményét, a 25. Csabai Kolbászfesztivált. A rendezvény talán legnépszerűbb eleme, a kolbásztöltő verseny ezúttal ugyan elmaradt, a változatos programok, a finom ételek, illetve a város vendégszeretete azonban mindenkit kárpótolt.
Elolvasom »