Domokos László

Címke: ÁSZ

Lezárult a 2020. évi költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

Az Állami Számvevőszék megállapította, hogy a 2020. évi zárszámadási törvényjavaslatban szereplő teljesített költségvetési bevételi és kiadási adatok megbízhatóak, a központi költségvetés végrehajtásában jog- és hatáskörrel rendelkezők szabályszerűen gazdálkodtak a közpénzekkel. Jelen írásomban azt mutatom be, hogy mit jelent ez és milyen hatással vannak ezek a folyamatok az Önök életére.
Elolvasom »

A rend értéket teremt: az önkormányzati ellenőrzések tapasztalatai

Az Önkormányzati Költségvetési és Adókonferencia minden évben egy jó alkalom arra, hogy megosszam a résztvevőkkel az ÁSZ ellenőrzési és tanácsadói ismereteit. Idén Egerben találkoztak az ország minden részéről érkező szakemberek, akikkel többek között az önkormányzati ellenőrzések tapasztalatairól beszélgettünk.
Elolvasom »

Tartható az adósságráta és jók a növekedési adatok

Van remény arra, hogy jó évet zárjunk, amely béremelések és adóvisszatérítések formájában személyes anyagi előnyt hozhat mindenki számára. Ez mindannyiunknak érdeke és felelőssége - mondtam a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Elolvasom »

A környezettudatos divat jegyében

A budapesti Fashion Week-en megbizonyosodtam arról, hogyan lehet környezettudatos módon, a megfelelő anyagok és technikák használatával etikus és a piacon jól eladható divatmárkát létrehozni. A Bálna Budapest épületében öröm volt látni a fiatal és bátor tervezőket, akik elképesztő alkotásaikkal a környezettudatos divatipart ünnepelték.
Elolvasom »

Mosson Ön is kezet, a kézmosás világnapján

Október 15-e a kézmosás világnapja. Bár a kézmosás a mindennapok egyik leggyakrabban végzett, sokunk számára talán legtermészetesebb cselekvése, mégis világszinten fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a fertőzések megelőzésének és ezáltal számos élet megmentésének még mindig a szappannal történő, alapos kézmosás a leghatékonyabb módja.
Elolvasom »