Domokos László

Címke: ÁSZ

Legyen állandó kritérium a közfeladat-ellátás javítása

Az Országgyűlés november 30-i plenáris ülésén az Állami Számvevőszék köztestületekkel kapcsolatos ellenőrzési tapasztalatairól beszéltem.
Elolvasom »

Versenyképességről, pénzügyi fenntarthatóságról az adócsökkentések ürügyén

A COVID19 járvány okozta válság kezelése érdekében szinte minden ország kormánya a költségvetési kiadások számottevő növelésével próbálta a gazdasági visszaesést tompítani. Az így felhasznált közpénzek eredményességét sok mutató szerint értékelhetjük. Az egyik az, hogy mennyire sikerült a munkahelyeket megvédeni, netán újakat teremteni az állami intézkedések segítségével. E tekintetben a magyar válságkezelés kiemelten sikeresnek bizonyu...
Elolvasom »

Reagálni kell az új kihívásokra

„A világ visszavonhatatlanul belépett a 21. századba, hiszen ma már digitalizáció és megújult szemléletváltás nélkül elképzelhetetlen bármelyikünk élete, amelynek eredményeképpen más típusú tudásra, magatartásra van szükség.” – ezekkel a gondolatokkal nyitottam meg a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesületének éves konferenciáját.
Elolvasom »

Együttműködéssel a közös célokért

„Közös célunk a közpénzeket átláthatóan és eredményesen felhasználó, az integritás alapú hivatali elvek érvényesülését támogató, valamint a közjót szolgáló önkormányzati rendszer kialakítása és fenntartása” – hangzott el előadásomban, amelyet a TÖOSZ Regionális Polgármesteri Fórum résztvevőinek tartottam. 
Elolvasom »

A vetést az aratás követi

A Magyarországi Református Egyház és az Agrárminisztérium évek óta közösen rendezi meg hálaadó országos istentiszteletét, amelynek keretében a termésért, a betakarításért mondunk köszönetet. Az előző évekhez hasonlóan a november 14-én megrendezett idei alkalom is méltó módon hirdette az ünnepi kezdeményezés jelentőségét.
Elolvasom »