Domokos László

Címke: pénzügyi tudatosság

Domokos László az Inforádiónak is adott interjút

Az Állami Számvevőszék elnöke 2019. június 4-én interjút adott az Inforádiónak. A beszélgetés középpontjában a 2020-as költségvetés, a családok pénzügyi tudatosságának fejlesztése és a digitális átállás kérdései álltak.
Elolvasom »

Domokos László interjúja a Ma reggel című műsorban

Június 4-én az m1 Ma reggel című műsorának volt vendége Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Az interjú fókuszában a 2020-as évi költségvetés és annak véleményezése, valamint a családok pénzügyi tudatosságának erősítése állt.
Elolvasom »

A Magyar Nemzetnek adott interjút Domokos László

Amennyiben az állam nem lép, a lakosság számottevő része elveszítette volna az otthonát a devizahitelek miatt, s a bankrendszert is összeomlás fenyegette — véli az Állami Számvevőszék elnöke. Domokos László a visegrádi országok számvevőszékeinek minap tartott szakmai egyeztetéséről szólva arra is kitért, hogy a családok támogatásának ügye és a lakosság pénzügyi tudatosságának kérdése egész Közép-Európában felértékelődött.
Elolvasom »

Domokos László: fontos a pénzügyeink tudatos tervezése

Mindenkinek vannak pénzügyei. De vajon mennyien látják át havi költéseiket? Mennyien tervezik tudatosan várható költségeiket, megtakarításaikat? A pénzügyi terv készítése mind rövid, mind hosszú távon segíti, hogy tisztában legyünk lehetőségeinkkel, átláthatóvá teszi pénzügyi helyzetünket, és megmutatja mekkora mozgásterünk van egy-egy nagyobb anyagi ráfordítást igénylő beruházás vagy vásárlás esetén.
Elolvasom »

Fenntartható gazdaság

Az elmúlt években bevezetett adóbeszedési eljárások – mint az online pénztárgéprendszer és az elektronikus közúti árufuvarozó rendszer –hozzájárultak a magyar gazdaság további fehérítéséhez. A gazdasági növekedés hozzájárul a adófizetési kedv növekedéséhez, valamint a fehéredést is szolgálja.
Elolvasom »