Domokos László

Címke: pénzügyi tudatosság

Megfontolt pénzügyi döntés

Felnőttként hozzuk meg, azokat a pénzügyi döntéseket, amelyek sokszor hosszú évekre meghatározzák pénzügyi helyzetünket. Hogyan dönthetünk felelősen és kockázatmentesen? A következő filmből kiderül.
Elolvasom »

A fiatalok és a gazdaság

Hogyan járulhatnak hozzá a fiatalok a gazdaság versenyképességének növekedéséhez? Ha megfontolt pénzügyi döntéseket hoznak, ha ismerik a pénzügyek világát, tudatosan tervezik a családi költségvetést, megtakarítanak, dolgoznak. Ezért fontos a fiatalok pénzügyi kultúrájának és magatartásának a fejlesztése.
Elolvasom »

Mit jelent az eredményes közpénzfelhasználás?

A közpénzeket a kitűzött céloknak megfelelően, az adófizetők által látható, nyomon követhető módon, társadalmilag hasznos célokra, azokat megvalósítva kell felhasználni.
Elolvasom »

Domokos László: fejleszteni kell az emberek pénzügyi tudatosságát

A Pénzügyminisztérium hétéves nemzeti stratégiát dolgozott ki a hazai lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében. A stratégia célja, egy megfelelő pénzügyi tudással és attitűddel rendelkező lakosság nevelése, amely jelentősen elősegítheti az ország versenyképességének, hatékonyságának, valamint eredményességének növekedését.
Elolvasom »

Domokos László: A pénzügyi tudatosságot nem csak hirdetni kell, hanem saját magunknak is példát kell mutatni!

Az Állami Számvevőszék 2016-ban indította el a Pénzügyi Tudatosság Projektet, amelynek célja a magyar családok (köz)pénzügyi kultúrájának fejlesztése, felmérése, a pénzügyi kultúra-fejlesztést és pénzügyi ismeretterjesztés támogató programok, képzések megvalósítása, továbbá az egyszerűen és közérthetően megfogalmazott híreiken keresztül a közpénzügyi tudatosság növelése.
Elolvasom »