Domokos László

Címke: ÁSZ

Változás és átalakulás – a Post-Covid gazdaság kihívásai

Két év után újra személyes szakmai találkozó keretében valósult meg a Pécsi Pénzügyi Napok. A rendezvény témája - a „Post-Covid gazdaság kihívásai” - aktuálisabb már nem is lehetett volna: a pandémia, a háború és a növekvő infláció hatása már érezhető a nagy pénzügyi rendszerekben és a gazdaság szereplői számára is. Az eseményen a magyar monetáris és fiskális rendszer jövőbeni kihívásait, gyakorlati kérdéseit vettük górcső alá.
Elolvasom »

Elnöki kommentár a KT részére készített elemzéshez

2021-ben a várakozásokat meghaladva, a magyar gazdaság egy igazán sikeres évet zárt. A gazdasági növekedés újraindulása és a költségvetési egyensúly javulása megfelelő mozgásteret teremtett az idei év új kihívásainak megválaszolásához.
Elolvasom »

Feladatunk a mérési tudatosság elterjesztése a közszférában

Az EUROSAI IT munkacsoport online konferencia fókuszában a digitalizáció és az innováció szerepe állt a számvevőszéki munkában. Úgy gondolom, hogy a digitális fejlődés jelentősége ma már megkérdőjelezhetetlen, így az Állami Számvevőszék számára is a digitális eszközök tudatos és hatékony alkalmazása jelenti a fő továbbhaladási irányt.
Elolvasom »

„Az Ég tartja a Földet” az Erkel Színházban

Egy 800 éves legenda elevenedett meg a budapesti Erkel Színház színpadán. A darab Árpád-házi Szent Erzsébet küzdelmes, veszteségekkel átszőtt életén vezet végig, rámutatva a szeretet minden körülmények között diadalmaskodó erejére.
Elolvasom »

A választások eredményeit értékelték a közvélemény-kutatók

A 2022. évi országgyűlési választások kapcsán - a korábbi alkalmakhoz hasonlóan – idén is megszervezte választásértékelő kerekasztal-beszélgetését a XXI. Század Intézet. Érdeklődéssel vettem részt a szakértők bevonásával zajló rendezvényen, amelynek fókuszában a kampány és a választások eredményeinek értékelése mellett, ezúttal a közvélemény-kutatások pontossága állt.
Elolvasom »