Domokos László

Címke: költségvetés

Domokos László: a 2019-es költségvetés a legjobb volt az elmúlt 10 évben

A 2019-es költségvetési folyamatok és a makrogazdasági eredmények jó alapot teremtettek a koronavírus-járvány következtében kialakult krízis kezelésére – hívta fel a figyelmet Domokos László. Az Állami Számvevőszék elnöke szerint azt kell folytatni, ami eddig is működött. Ösztönözni kell a fenntartható kifehérítést és a munkahelyteremtést.
Elolvasom »

Az állami költségvetés tervezetének ÁSZ elemzéséhez/2.

Az Állami Számvevőszék elemzésekkel és tanulmányokkal segíti a Költségvetési Tanácsot feladatai ellátásában. Az ÁSZ a 2021. évi központi költségvetés véleményezéséhez kapcsolódó elemzés céljának megfelelve véleményt ad arról, hogy a 2021. évi költségvetési törvényjavaslat tervezése során a jogszabályokban előírt feltételek teljesültek-e, továbbá konkrét kockázatokra felhívva a figyelmet segíti a tervezés eredményességét. Fontos kérdés v...
Elolvasom »

Az állami költségvetés tervezetének ÁSZ elemzéséhez/1.

Az Állami Számvevőszék elemzésekkel és tanulmányokkal segíti a Költségvetési Tanácsot feladatai ellátásában. Az ÁSZ a 2021. évi központi költségvetés véleményezéséhez kapcsolódó elemzés céljának megfelelve véleményt ad arról, hogy a 2021. évi költségvetési törvényjavaslat tervezése során a jogszabályokban előírt feltételek teljesültek-e, továbbá konkrét kockázatokra felhívva a figyelmet segíti a tervezés eredményességét. Mindenekelőtt v...
Elolvasom »

Interjú a Kossuth Rádióban

„A gazdasági bővülésnek a vízióját mutatja a költségvetés” – monda Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke 2021-es költségvetés tervezetéről, a 2020. május 18-ai Kossuth Rádióban adott interjújában.
Elolvasom »

Interjú a Magyar Nemzetben az ÁSZ elnökével

A ma reggeli lapszámban Domokos László interjút adott a következő év költségvetésének előkészítése kapcsán. Az alábbiakban az ÁSZ támogató tevékenységét, de mindenekelőtt a költségvetés legfontosabb szempontjait  összegző gondolatait idézzük a cikkből.
Elolvasom »