Domokos László

Címke: ellenőrzés

2020 - Megőrizve meghaladni

1560 szervezetet értékelt 2020-ban az Állami Számvevőszék, a folyamatban lévő ellenőrzések pedig összesen további 8600 szervezetet érintenek. Az elmúlt évek technológiai és módszertani fejlesztéseinek köszönhetően, minden korábbinál nagyobb hatást gyakoroltunk a közpénzügyek fejlesztésére.
Elolvasom »

Jól irányított állam a járványügyi helyzet idején

„A jól irányított állam fenntarthatóságának támogatása a járványügyi helyzet idején” címmel jelent meg írásom a Polgári Szemle, társadalomtudományi folyóiratban, amelynek aktuális számában több cikk is a járvány okozta válsághelyzet gazdasági hatásait járja körül. A témához kapcsolódva az Állami Számvevőszék tanácsadó tevékenységét mutattam be, amely az elmúlt időszakban különösen fontossá vált.
Elolvasom »

Kossuth Rádió - Felfedező - a gazdaságról

Az Állami Számvevőszék 150 éve a közpénzek őre és 30 éve a demokrácia pénzügyi garantőre. Ehhez a neves évfordulóhoz köthető a Magyar Nemzeti Bank most megjelent 10 ezer forint névértéken kibocsátott ezüstpénze. Emlékezzünk a múltra, tekintsünk a jövőbe.
Elolvasom »

Mely fókuszterületeken ellenőriz és támogat az ÁSZ?

A törvényben előírt tanácsadó, tudásmegosztó tevékenységünk célja a támogatás, amelyhez egyrészt az Alaptörvény előírásai, másrészt az Országgyűlés által az elmúlt években hozott határozatok jelentenek iránymutatást - emelte ki Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az az ÁSZ 2019-es szakmai tevékenységéről szóló országgyűlési vitában.
Elolvasom »

Cél a közpénzügyek fejlesztése

Több mint 60 százalékkal növelte az ellenőrzött szervezetek számát 2019-ben az Állami Számvevőszék – emelte ki Domokos László elnök az ÁSZ 2019-es szakmai tevékenységéről szóló országgyűlési vitában. Rámutatott: Az ÁSZ legfőbb alkotmányos küldetése, hogy támogassa az Alaptörvény közpénzügyi fejezetében lefektetett elvárások gyakorlati érvényesülését és fejlesztését. Mindebből következik, hogy az Állami Számvevőszék célja nem a hibakeres...
Elolvasom »