Domokos László

A Nanjingi Ellenőrzési Egyetem delegációja az Állami Számvevőszéknél

2017-12-21 08:00
Fogadta az Állami Számvevőszék a kínai számvevőszék képzési központjának helyet adó Nankingi Ellenőrzési Egyetem delegációját. A találkozón Domokos László, az ÁSZ elnöke felvázolta, hogy jutott el az ÁSZ az Integritás felméréstől az integritás ellenőrzéséig, beszélt az ÁSZ elemzési tevékenységéről, valamint képzési rendszeréről, a kínai intézmény pedig bemutatta a számvevőszékükkel közös képzési programját.
A megbízható és szerteágazó szakmai tudással rendelkező ellenőrök képzése érdekében egyre több számvevőszék alkalmazza azt a gyakorlatot, hogy egy külön képzési program keretében, valamely egyetemmel együttműködve alapozza meg a jövőbeli, vagy az ellenőrzési szakmában már régebb óta aktív számvevők szakmai hátterét. Erre példa az ÁSZ és a Miskolci Egyetem együttműködésében immár második éve működő képzés, valamint ezen elgondolás mentén hozta létre a kínai számvevőszék képzési központját a Nankingi Ellenőrzési Egyetem kampuszán. A képzési programban megtalálható párhuzamok felkutatására, valamint a tapasztalatok megvitatása érdekében Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke fogadta Liu Wanghongot, a Nankingi Ellenőrzési Egyetem igazgatóját és kollégáit.
 
 
Nanjing1
 A Nanjingi Ellenőrzési Egyetem delegációja az Állami Számvevőszéknél
 
A találkozón az ÁSZ elnöke bemutatta az ÁSZ Integritás Projektjének előzményeit és eredményeit, felvázolta, hogyan jutott el az ÁSZ az integritás ellenőrzéséhez, valamint kitért az állami tulajdonú gazdasági társaságok vezetői teljesítményének ellenőrzésére is. Az ÁSZ vezetője ezenkívül ismertette az ÁSZ elemzői tevékenységét is, különös tekintettel az ÁSZ gondozásában megjelenő közpénzügyi szakfolyóirat, a Pénzügyi Szemle szerkesztésére.
 
A találkozóról bővebben ide kattintva  olvashat.