Domokos László

A debreceni Klinikai Központ elnökét fogadta Domokos László

2017-08-30 16:22
Az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László szakmai megbeszélésen fogadta Berényi Ervint, a debreceni Klinikai Központ elnökét. A találkozón a felek egyetértettek abban, hogy a számvevőszéki ellenőrzések tapasztalatai nagymértékben hozzájárulhatnak az egészségügyi intézmény hatékony és szabályszerű működéséhez.
Az Állami Számvevőszék 2016-ban tíz, 2017-ben pedig újabb kettő egészségügyi intézmény ellenőrzését végezte el. A találkozón Domokos László elmondta: az ellenőrzések során az ÁSZ többek között értékelte a belső kontrollrendszer kialakítását és működtetését, a kórházak pénzügyi és vagyongazdálkodását, valamint a korrupció ellen védettséget biztosító integritás szemlélet érvényesülését is. „Az ÁSZ célja, hogy ellenőrzési tapasztalataiból fakadó tanácsadó tevékenységével támogassa a potenciális ellenőrzötteket a szabályos és célszerű működés megteremtésében – mondta a Számvevőszék elnöke.
 
A debreceni Klinikai Központ elnökét fogadta Domokos László
 
Domokos László felhívta a figyelmet arra, hogy az ÁSZ szinte az összes ellenőrzött egészségügyi intézménynél alapvető hiányosságokat tárt fel, többek közt a belső kontrollrendszer, illetve a gazdálkodás szabályozottsága és átláthatósága terén.
 
A debreceni Klinikai Központ új vezetőjévé idén júliusban kinevezett Berényi Ervin elmondta: célja egy olyan, elsősorban a betegek érdekeit szolgáló, ugyanakkor szabályszerűen működő egészségügyi intézmény kialakítása, amely az egész országban mintaként szolgálhat. A Klinikai Központ elnöke szerint a számvevőszék ellenőrzési tapasztalatai nagymértékben hozzájárulhatnak az éves szinten több mint 50 milliárd forintból működő regionális egészségügyi intézmény szabályszerű és hatékony működéséhez.
 
A találkozóról ide kattintva olvashatnak részletes beszámolót.