Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

A jordán folyó arcai – kiállítás és könyvbemutató

2013-06-21 13:12
2013. június 24-én a Zaid Naffa jordán konzul nyitja meg Khaldoon Daoud jordán festőművész kiállítását, amelyet követően sor kerül a JorDANube Rivers című könyv bemutatójára is. Az eseményen részt vesz Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.
Zaid Naffa, a Jordán Hasemita Királyság tiszteletbeli konzulja, Khaldoon Daoud jordán festőművész „A jordán folyó arcai" című kiállításának megnyitójára, valamint a JorDANube Rivers c. könyv bemutatójára invitálta az ÁSZ elnökét.

"Remélem, hogy A Jordán folyó arcai c. kiállításomon keresztül a budapesti közönség bepillantást nyer a modern közel-keleti festészetbe. Azért választottam témául a Jordán folyó arcait, mivel hiszek abban, hogy minden ősünk innen indult el és valahányszor a folyó mellett járok, látom arcuk visszatükröződését a vízben. Bízom benne, hogy munkáim visszaadják a Jordán folyónál tett gyakori látogatásaim során rám törőérzéseket, és a Budapesten kiállított festményeken megjelennek a látogató előtt is az ősi arcok." - vallja a művész.

 

Khaldoun képei megjelenítik az ember örök vágyát saját belső békéjének megteremtésére. Alkotásaival dialógusokat hoz létre és így közel hozza egymáshoz az embereket. Khaldoun az emberi kapcsolatok elhivatott szószólója és nem csak a környezetében élőket vonja be missziójába, hanem céljai érdekében számos egyiptomi, libanoni, szíriai, jordán és más országokbeli szervezetekkel működik együtt.

Partnereim