Domokos László

A think.BDPST elnevezésű régiós innovációs fórumon vett részt Domokos László

2016-03-08 20:00
Március 8-án az Antall József Tudásközpont által rendezett régiós innovációs fórumot rendeztek a Pesti Vigadóban think.BDPST címmel. Az első alkalommal megrendezett konferencia célja, hogy éves innovációs stratégiai fórumként szorosabbra fűzze a gazdasági, kormányzati és a civil szféra közötti régiós együttműködést az innováció és a kutatás-fejlesztés területén.
A piaci, kormányzati és tudományos szektorok összefogásával régiós innovációs konferenciát tartanak Budapesten március 8. és 10. között, amelyet az Antall József Tudásközpont szervez, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Nemzetközi Visegrádi Alap, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal együttműködésével. A tanácskozáson a gazdasági élet, a kormányzat és a tudomány képviselői vitatják meg a visegrádi régió fejlesztéspolitikájának legfontosabb kitörési pontjait, a gazdaságfejlesztés, a kutatásfinanszírozás, az innováció-politika együttműködési lehetőségeit.
 
A konferenciát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta beszédével. A kedd este a Pesti Vigadóban megnyitott eseményt több mint 40 előadó részvételével szerdán és csütörtökön rendezik meg a Várkert Bazárban.
 
A rendezvényre Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is meghívást kapott.
 
Forrás: MTI