Domokos László

Az Állami Számvevőszék parnerséget hirdet a kormánynak

2010-07-07 17:26
Domokos László, az Állami Számvevőszék nemrégiben megválasztott elnöke a szervezet jövőbeli céljairól és terveiről beszélt az InfoRadio Aréna című műsorában.
Az utóbbi két esztendőben a kormány csupán negyedét fogadta meg az Állami Számvevőszék javaslatainak. Ezen az arányon javítani kell - mondta a szervezet új elnöke. Domokos László szerint a cél eléréséhez fontos, hogy partnerséget hirdessenek a kabinettel, aminek része, hogy a szabályossági ellenőrzések mellett gazdálkodási-módszertani segítséget is nyújtanának.

Domokos László interjú, InfoRadio 2010. július 6.

Ennek megvannak az előzményei, hiszen Kovács Árpád vezetése idején létrejött az ÁSZ kutatóintézete, megjelent annak szakmai folyóirata, a Pénzügyi Szemle, és oktatói együttműködés köttetett több egyetemmel - magyarázta Domokos László.

Az ÁSZ a jövőben szeretné ellenőrzése alá vonni a fővárosi önkormányzatot is - mondta a szervezet elnöke, aki szerint átfogó, koncepciózus átvilágítást kell végezni Budapesten, olyat, amilyenen az elmúlt négy évben több mint háromszáz másik helyhatóság is átesett.

Domokos László interjú, InfoRadio 2010. július 6.

Korábban Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy 1998 óta több mint 130 ellenőrzést végzett az ÁSZ. Domokos László úgy fogalmazott: ha a fővárosban előbb tartanak átfogó vizsgálatot, talán nem vetődik fel annyi gond és nem romlik el ennyire a helyzet.

A számvevőszék elnöke hangsúlyozta: nem elég csak a fővárosig eljutni, a továbbiakban mélységi ellenőrzésekre is szükség lesz. Hozzáfűzte: ha az ÁSZ olyasmivel találkozik vizsgálatai során, ami bűncselekmény lehet, az ügyben hivatalból el kell járnia.

(Forrás: inforadio.hu)

Domokos László hírportál

-ba-