Domokos László

Békéscsaba várossá avatása 100. évfordulójának nyitóünnepségén vett részt Domokos László

2018-05-02 14:40
Április 28-án kezdődött meg a Békéscsaba 300 elnevezésű jubileumi programsorozat, Békéscsaba újratelepítésének 300., várossá avatásának 100. évfordulóján. A nyitóünnepségre a békéscsabai Jókai Színházban került sor, a nyitóünnepi gálaműsort Seregi Zoltán, a színház igazgatója rendezte. Az eseményen részt vett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is. 
Nagyszabású, egész éven át tartó programsorozattal ünnepli idén újratelepítésének 300., várossá válásának 100. évfordulóját Békéscsaba. A város a jubileumi megemlékezést öt kiemelt rendezvény köré szervezi. Április 28-án a Jókai Színházban zajlott a programsorozatot megnyitó gálaműsor. 
 
Július elején „időutazás-fesztivált” rendeznek: a Szent István téren megidézik az 1718-as betelepülést, a régi nagy piactér és az egykori korzó hangulatát, berendezik a csabai mesterségek utcáját, valamint megtartják a Csabáról elszármazottak találkozóját. 
 
Augusztus 20-án avatják fel Szent István szobrát a főtéren. Felcsendül majd az István, a király rockopera koncertváltozata és bemutatják az Udvarhely Néptáncműhely előadásában az Apám tánca című darabot.
 
Szeptemberben várostörténeti vetélkedő lesz általános iskolások és középiskolások számára, novemberben pedig ünnepélyesen felszentelik a felújított evangélikus nagytemplomot. A rendezvényen a Békéscsaba kórusaiból alakult 300 tagú alkalmi kórus ad hangversenyt a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar és a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar közreműködésével.