Domokos László

Domokos László: a digitalizáció versenyképességi kérdés

2019-11-13 16:58
„Az állami szféra szervezeteinek elemi érdeke, hogy alkalmazkodni tudjanak az őket körülvevő világ folyamatosan változó elvárásaihoz" – hangsúlyozta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Miskolcon, a 32. Digitális Jólét Fórumon. Az ÁSZ elnöke rámutatott: a digitalizáció, az informatikai rendszerek megváltozása össztársadalmi stratégiai ügy, a versenyképesség záloga egyben előnyszerzési potenciál is.

Torma András, a Miskolci Egyetem rektora nyitotta meg a Digitális Jólét Program és a Miskolci Egyetem közös szervezésében megvalósult 32. Digitális Jólét Fórumot, amelynek napirendjén az Állami ellenőrzés és digitalizáció szerepelt.

Az eseményen előadást tartott Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is, aki Edward de Bono pszichológust, írót és tanácsadót idézve rámutatott: „Kreativitás nélkül nem volna fejlődés, és az örökkévalóságig ugyanazokat a terveket ismételgetnénk." Az ÁSZ elnöke kiemelte: a kreativitás és a digitalizáció egymást indukálja, erősíti, új kihívások elé állítva az államot és annak szervezeteit.

600_digitalizacio

Domokos László kiemelte: a digitalizáció, az informatikai rendszerek megváltozása össztársadalmi stratégiai ügy, a versenyképesség záloga egyben előnyszerzési potenciál. Mint mondta: mind a gazdasági, mind pedig az állami szféra szervezeteinek elemi érdeke, hogy alkalmazkodni tudjanak az őket körülvevő világ folyamatosan változó elvárásaihoz.

Domokos László előadásáról részletesen ide kattintva olvashat.