Domokos László

Domokos László a Ma reggel vendége volt

2018-05-22 12:52
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke 2018. május 22-én az M1 Ma reggel című műsorában beszélt a versenyképesség egyik kulcsáról, a gazdaság fenntartható kifehéredéséről. Az ÁSZ elnöke a műsorban is kiemelte: a növekvő adóbevételeket az adók és járulékok további csökkentésére érdemes fordítani, ami növeli a vállalkozások versenyképességét és több jövedelmet hagy a dolgozó családoknál.
A gazdaság kifehéredésének fenntartható folyamata zajlik Magyarországon - hangsúlyozta Domokos László, az ÁSZ elnöke kedd reggel az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: ehhez szükséges a gazdasági növekedés is, hiszen bevételből lehet csak adót fizetni. E kettő ugyanis támogatólag hat egymásra, és fenntarthatóvá teszi a gazdaság kifehéredését.
 
mareggel2
 
 
Domokos László folytatta: a gazdasági növekedés tehát hozzájárul az adófizetési kedv növekedéséhez, ugyanakkor az államnak is érzékelnie kell, hogy vannak olyan adókulcsok, amelyeket tovább lehetne csökkenteni. Hangsúlyozta továbbá: a másik lépés, amivel a magyar gazdaság folyamatát erősíteni lehet, az az, hogy minden forintnak, amit az állam elkölt, világos célokat kell szolgálnia és eredményesnek kell lennie.

 

A videót ide kattintva érheti el.