Domokos László a Nemzet Művésze díjátadó ünnepségén

Domokos László a Nemzet Művésze díjátadó ünnepségén
Idén hét alkotó részesült Nemzet Művésze elismerésben. A Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Vashegyi György a Pesti Vigadóban adta át a díjakat. A díjátadó ünnepségen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, hogy „magyarságunk számos más nemzettel ellentétben azért nem veszett el a történelem viharaiban, mert különös és erős önazonosság-tudattal rendelkezik, ami képes ellenállni minden erőszakos külső hatásnak.”

A „Nemzet Művésze díjat a Magyar Művészeti Akadémia kezdeményezésére – 2013-ban – az Országgyűlés a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó, elismert képviselőinek személyes megbecsülése, méltó életkörülményeinek biztosítása céljából alapította.” November 5-én a nemzet művésze lett Budai Ilona népdalénekes; Orosz István grafikusművész; Kampis Miklós építész; Kunkovács László fotóművész, néprajzkutató; Rofusz Ferenc animációsfilm-rendező; Fekete György belsőépítész, Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke és Lator Lászó költő, műfordító, esszéista.


A Nemzet Művésze díjjal kitüntetett kiválóságok tiszteletére rendezett díszvacsorán az Állami Számvevőszék elnöke, Domokos László is részt vett. Az eseménynek a Magyar Művészeti Akadémia székháza, a Pesti Vigadó Díszterme adott otthont.


Fotó: mma.hu