Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Domokos László hírportál

Domokos László ÁSZ elnök előadást tartott az Adóegyetem című konferenciasorozaton

2010-12-03 13:38
Domokos Lászlóaz Állami Számvevőszék elnöke „Az ellenőrzésnek hozzáadott értéket kell teremteni" címmel előadást tartott az Adóegyetem címűkonferenciasorozatonDomokos László Pécs és Nagykanizsa után Budapesten is bemutatja az ÁSZ előtt álló új kihívásokat.

Az Adóegyetem című konferenciasorozat jó alkalom arra, hogy a résztvevők betekintést nyerhessenek az új jogszabályokba, és még időben felkészülhessenek a jövő évi adóváltozásokra. A szakemberek felhívják a figyelmet az új jogszabályokkal megnyíló lehetőségekre és a lehetséges buktatókra is az előadások során.

 

A jelenlevők személyesen is találkozhatnak a szakma számára meghatározó jelentőségű, országos hatáskörű intézmények új vezetőivel. Megismerkedhetnek ezen szervezetek megújult céljaival, feladataival, jogosítványaikkal és hatásköreikkel. Így - többek között - betekintést kapnak az Nemzetgazdasági Minisztérium, az Állami Számvevőszék, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal, a Vám- és Pénzügyőrség és az Államadósság Kezelő Központ terveibe is.

 

 

Domokos László ÁSZ elnök: Az ellenőrzésnek hozzáadott értéket kell képviselnie

Domokos Lászlóaz Állami Számvevőszék elnöke „Az ellenőrzésnek hozzáadott értéket kell teremteni" címmel előadást tartott az Adóegyetem című konferenciasorozaton

 

Domokos László ÁSZ elnök Pécs és Nagykanizsa után Budapesten is bemutatja az ÁSZ előtt álló új kihívásokat, beszámolt a közös gondolkodás eddigi eredményeiről, az ellenőrök és az ellenőrzöttek közötti partnerségről, valamint a legjobb gyakorlatok népszerűsítéséről. Az Állami Számvevőszék elnöke előadásában hangsúlyozta, hogy az ÁSZ legfontosabb feladata egy új stratégia kidolgozása, melynek kiindulópontja az, hogy az ellenőrzésnek hozzáadott értéket kell teremteni. Az Állami Számvevőszék elnöke bízik abban, hogy a stratégiai időszak végén azt lehet látni, hogy a rendhez, s ezen keresztül egy magasabb gazdasági teljesítményhez, a Számvevőszék is hozzájárult. Domokos László kifejtette, hogy arra törekszik, hogy a Számvevőszék még inkább olyan intézménnyé váljon, amely erőforrásait a közjó és az Országgyűlés szolgálatába állítja annak érdekében, hogy a közpénzek felhasználása ne csak sza-bályos, de egyben gazdaságos, hatékony és eredményes is legyen.

 

Kiemelt szerepet kapott a 11 helyszínen zajló konferencia 23 előadásának tematikájában az adóigazgatási súlypontáthelyezés, a hatáskörök, döntési jogkörök és jogorvoslati lehetőségek várható módosulása; valamint a társasági adó korszerűsítése, a fogyasztáshoz kötődő jövedéki adók változásai, a személyi jövedelemadózás átalakítása, a szakképzési hozzájárulás, a munkajog és a támogatások elszámolási kérdéseinek áttekintése is.

 

Domokos László hírportál

 


Partnereim