Domokos László átadta az idei SOLIDUS-díjakat

Domokos László átadta az idei SOLIDUS-díjakat
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke átadta az idei SOLIDUS-díjakat az ötödik nemzetközi integritás szeminárium nyitókonferenciáján. A 2016-ban alapított elismerést az idei évben dr. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal elnöke és Makkai Mária, az ÁSZ felügyeleti vezetője vehette át.
Dr. Handó Tündét 2011. december 13-án az Országgyűlés kétharmados többsége választotta meg az Országos Bírósági Hivatal elnökévé. A bíróságok központi igazgatását ellátó szervezet vezetőjeként jelentősen hozzájárult az integritás kultúrájának magyarországi elterjesztéséhez és megerősítéséhez. Az Országos Bírósági Hivatal 2012 óta aktív tagja a közigazgatási és igazságügyi miniszter, az Állami Számvevőszék elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke és a legfőbb ügyész által 2011-ben alapított korrupcióellenes összefogásnak.
 
Domokos László átadta az idei SOLIDUS-díjakat
 
Dr. Handó Tünde 2012-ben bírósági integritás munkacsoportot hozott létre, valamint kezdeményezte a bíróságok etikai kódexének kidolgozását, amely az Országos Bírói Tanács által történő elfogadását követően 2015 januárjában lépett hatályba. A 2015-ben végzett bírák körében indítványozott integritási felmérést követően, a bírósági szervezet teljes integritási térképét is elkészíttette, illetve közreműködést vállalt a 2015. május 17-én kelt kormányhatározattal elfogadott Nemzeti Korrupcióellenes Program megvalósításában. Ezt követően 2016 májusában Országos Bírósági Hivatal elnöki utasításban kiadta a bíróságok integritási szabályzatát, és kezdeményezte több integritás témájú rendezvény megtartását, számos eseményen előadóként is felszólalt.
 
Domokos László átadta az idei SOLIDUS-díjakat
 
Makkai Mária az ÁSZ legelső munkatársai közé tartozik, a szakmai hűség és elkötelezettség mintaképe. 2000-től osztályvezető főtanácsosként irányította a privatizációs tranzakciók ellenőrzését, illetve a pénzintézetek tevékenységének felülvizsgálatát. 2002-től számvevő igazgatóhelyettesi kinevezéssel a pénzintézeti ellenőrzések és az állami beruházások ellenőrzésének irányítását látta el. 2011. augusztus 1-je óta, mint számvevő igazgató, felügyeleti vezető meghatározó szerepet vállal az Állami Számvevőszék stratégiai céljainak az ellenőrzési tevékenység minden fázisában történő érvényesítésében. Az ÁSZ módszertani munkacsoportjának vezetőjeként kiemelt figyelmet fordít a Számvevőszék módszertani fejlesztésére.
 
A SOLIDUS-díj átadásáról itt olvashat bővebben, míg az integritás szeminárium nyitókonferenciájáról ide kattintva tudhat meg többet.