Domokos László

Domokos László átadta az Országgyűlés elnökének az ÁSZ új stratégiáját

2010-12-27 06:05
Domokos László ÁSZ elnök átadta Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének az ÁSZ új középtávú stratégiáját és 2011-es ellenőrzési tervét. Az ÁSZ elnöke hangsúlyozta, a számvevőszék célja, hogy ellenőrzéseivel hozzáadott értéket teremtsen, és közpénzt takarítson meg.

Az ÁSZ stratégiája garantálja a folyamatos fejlődést, támaszkodva az eddig elért eredményekre, egyúttal a jövő kihívásai és változásai miatt új hangsúlyokat jelöl ki. A dokumentum meghatározza az Állami Számvevőszék jövőképét és küldetését is.

 

Domokos László, Állami Számvevőszék elnöke átadta az Országgyűlés elnökének az ÁSZ új stratégiáját

Domokos László, Állami Számvevőszék elnöke átadta az Országgyűlés elnökének az ÁSZ új stratégiáját

 

A számvevőszék új középtávú stratégiájának fő pillérei: az ellenőrzési tevékenység fejlesztése - annak érdekében, hogy segítse az átláthatóságot és elszámoltathatóságot a közpénzzel gazdálkodók körében -, a szervezet működésének fejlesztése, valamint a külső-belső kommunikáció hatékonyabbá tétele. Az ÁSZ folyamatosan fejleszti a kommunikációt az Országgyűléssel, annak érdekében, hogy a bizottságok több jelentést megtárgyalva hasznosítani is tudják azt munkájuk során.

 

Domokos László ÁSZ elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke

Domokos László ÁSZ elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke

 

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a találkozás alkalmával hangsúlyozta, a számvevőszék célja, hogy ellenőrzéseivel hozzáadott értéket teremtsen, és közpénzt takarítson meg.

 

Domokos László hírportál