Domokos László

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Lezsák Sándorral, az Országgyűlés alelnökével

2010-12-10 11:05
Domokos László ÁSZ elnök hivatalában  látta vendégül Lezsák Sándort, a Magyar Országgyűlés alelnökét. Beszélgetésük során elsősorban a számvevőszékmunkájáról és a jövőben várható jelentésekről esett szó.
A találkozó az Országgyűlés alelnökeLezsák Sándor kezdeményezésére jött létre. A megbeszélés alkalmával az Országgyűlés és az Állami Számvevőszék közötti kapcsolat áttekintése volt a legfőbb téma. Lezsák Sándor az ÁSZ munkájáról és a jövőben várható jelentések felől érdeklődött. Domokos László ÁSZ elnök tájékoztatta az Országgyűlés alelnökét két kiemelt jelentésről, amely a következő napokban fog megjelenni. Az Állami Számvevőszék a pénztárak garancia alapjának működését, valamint a színházak állami támogatását és gazdálkodását vizsgálja a jelentésekben. Mind a kettő olyan téma, amelyet már rég nem ellenőriztek, a nyugdíjalapot 10 év után most először tekinti át az ÁSZ. A nyugdíjrendszer jelenlegi helyzete az elmúlt időszakban a közérdeklődés egyik fontos kérdésévé vált.

Domokos László, az Állami Számvevőszék Elnöke hivatalában fogadta Lezsák Sándort, a Magyar Országgyűlés elnökét

Domokos Lászlóaz Állami Számvevőszék elnöke hivatalában fogadta Lezsák Sándort, a Magyar Országgyűlés alelnökét

 

A találkozó során szó volt még az európai uniós támogatások 2009. évi felhasználásának ellenőrzéséről szóló, valamint a fogyatékos személyek támogatásában résztvevő non-profit szervezeteknek nyújtott nem normatív állami támogatás és ingyenes állami vagyonjuttatás felhasználásának ellenőrzéséről szóló jelentésről is.

 

 

Domokos László ÁSZ elnök tájékoztatta az Országgyűlés alelnökét a következő napokban megjelenő két kiemelt jelentésről

Domokos László ÁSZ elnök tájékoztatta az Országgyűlés alelnökét a következő napokban megjelenő két kiemelt jelentésről

 

Domokos László hangsúlyozta, hogy a számvevőszék törekszik arra, hogy felhívja a parlament figyelmét a jelentésekre, és mindig öröm, ha ezekről a különböző bizottságok sokszor tárgyalnak, hiszen ez is tovább erősíti a jó kapcsolatot a két intézmény között.

 

Domokos László hírportál