Domokos László

Domokos László előadása a Közbeszerzési Hatóság nemzetközi konferenciáján

2017-11-14 13:39
Domokos László november 14.-én a Közbeszerzési Hatóság nemzetközi konferenciáján bemutatta az ÁSZ 2017. évi integritás-felmérésének közbeszerzésekre vonatkozó tapasztalatait, amelyre alapozva megállapította, hogy a magyar közszférában a verseny helyzete jó. Az ÁSZ elnöke kiemelte, hogy az intézmények elmúlt három évben lefolytatott eljárásainak átlagosan mintegy 17 százalékában fordult elő, hogy valamilyen okból háromnál kevesebb ajánlattevő vett részt egy közbeszerzési eljárásban. 
A Közbeszerzési Hatóság Magyarország V4-es elnöksége keretében idén ősszel immár második alkalommal rendezett nemzetközi konferenciát, melynek címe „Átlátható, hozzáférhető és versenyképes közbeszerzés” volt. A konferenciia jelentős érdeklődés mellett, több mint 350 hazai és külföldi közbeszerzési szakember részvételével zajlott, Budapesten. A konferencián előadást tartott Domokos László, az ÁSZ elnöke is.
 
Domokos Laszlo eladasa a Kozbeszerzesi Hatosag nemzetkozi konferenciajan
 
Domokos László előadásában meggyőződését fejezte ki, hogy a közigazgatási kultúra megújításában kiemelkedő szerepet töltött be az integritás kultúrájának elterjesztése. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy az Állami Számvevőszék az Országgyűlés felhatalmazása alapján és a stratégiájában foglaltakra építve immár 10 éve elkötelezte magát az integritásalapú közigazgatási kultúra meghonosítása mellett, és kiemelt figyelmet fordít a korrupció elleni fellépésre.
 
A számvevőszéki ellenőrzések következményeként idén kezdeményezett közbeszerzési eljárásokról szólva elmondta: az ÁSZ a 2017 novemberéig 47 esetben kezdeményezett jogorvoslati eljárást a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, illetőleg élt megkereséssel a Közbeszerzési Hatóság elnökénél. A Közbeszerzési Döntőbizottság az Állami Számvevőszék által az idei évben kezdeményezett eljárásokban eddig összesen 40 millió 525 ezer Forint összegű bírság kiszabásáról rendelkezett – tette hozzá Domokos László.
 
Az előadásról ide kattintva olvasható részletes tudósítás.