Domokos László

Domokos László előadást tartott az EUROSAI-ASOSAI közös konferenciáján

2019-03-12 08:17
Az európai és az ázsiai számvevőszékek találkozóján vesz részt az Állami Számvevőszék 2019. március 10-14. között. Az EUROSAI és az ASOSAI közös rendezvényét 2011. óta harmadik alkalommal rendezik meg. A nemzetközi eseményen Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke Horváth Bálint osztályvezetővel tartott közös előadást.
A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő EUROSAI-ASOSAI közös konferencia fókuszában vészhelyzeti körülmények és aktuálisan felmerülő témák állnak. A résztvevők a természeti katasztrófákra való felkészülés (földrengés, erdőtűz, cunami, stb.), katasztrófakezelés, terrorcselekményekkel szembeni fellépés, kibertámadás veszélyei, migrációs válság, öregedő társadalom, fenntartható fejlődési célok (SDG-k) és digitalizáció témáit érintő kérdéseket vitathatják meg.
 
Domokos László az EUROSAI-ASOSAI közös konferenciáján
Domokos László az EUROSAI-ASOSAI közös konferenciáján
 
 
A digitalizációs kihívásokról és az Állami Számvevőszék digitális átállásáról Domokos László ÁSZ elnök és Horváth Bálint kommunikációs-és kapcsolattartási osztályvezető tartott közös előadást március 11-én. Az előadók a gyorsan változó digitális világ okozta kihívásokat, valamint az ÁSZ digitális startégiáját mutatták be.
 
„Nem a változástól, hanem az állandóságtól kell félni!” - kezdte Lao-ce gondolatával előadását Domokos László. A változás lehetőség, ha ahhoz megfelelő módon tudunk viszonyulni és felkészülni. A legfelsőbb ellenőrző szervek (SAI) számára különösképpen fontos a megfelelő felkészültség, mivel az ellenőrzöttek digitális világa is folyamatos változás alatt áll. Az Állami Számvevőszék előrelátó módon már kidolgozta azt a szervezeti modellt, mely a változáskezelési keretrendszer működtetésére irányul- hangsúlyozta az ÁSZ elnöke.