Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Domokos László hírportál

Domokos László: Fokozatosan fehéredik a gazdaság

2019-10-15 12:56
Fokozatosan fehéredik a magyar gazdaság az elmúlt évek intézkedéseinek köszönhetően - jelentette ki Domokos László az M1-en adott interjúban.
Domokos László hozzátette: az adóegyszerűsítő és az adókulcs csökkentő intézkedések kiszámítható gazdasági környezetet és megfelelő viszonyokat teremtettek, ezáltal javítva az adófizetési hajlandóságot.

Elmondta: a magyarországi feketegazdaság visszaesése többek között azzal is magyarázható, hogy megváltozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzésének módszertana, és az informatikai fejlesztések hatására az önadózás helyett az embereknek csak jóvá kellett hagyniuk a számukra előre megállapított személyi jövedelemadót. A gazdaság fehéredéséhez hozzájárult a nemzeti jövedelem bővülése is – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a 2017-ben előrejelzettekhez képest 2018-ban 6 százalékkal bővültek a bevételek.

Domokos László a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden arra is kitért, hogy Magyarországon 2011-2012-ben még 22 százalék volt a kivetett, de be nem szedett áfa, ez a szám a jelenlegi becslések szerint 10 százalék alá csökkent. Ilyen gyorsan, ilyen nagy arányú változást egyetlen uniós tagállamban sem ment még végbe a gazdaság fehéredése szempontjából – hangsúlyozta Domokos László.
 
Forrás: MTI

Az M1-en adott interjút itt teljes egészében megtekinthatik.

A Kossuth Rádióban adott interjút ezen a linken hallgathatják meg.


Partnereim