Domokos László

Domokos László hivatalában fogadta Süli Jánost

2017-06-09 11:01
Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke 2017. június 8-án fogadta Süli Jánost, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli minisztert. Az ÁSZ elnöke gratulált Süli Jánosnak kinevezéséhez, egyúttal munkájához felajánlotta a szervezet támogatását.
Domokos László, az ÁSZ elnöke és Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős miniszter 2017. június 8-án az Állami Számvevőszék székházában találkozott. Az összejövetel apropóját Süli János tárca nélküli miniszter 2017. május 2-i kinevezése adta.
 
A találkozón Domokos László ismertette az ÁSZ közpénzügyi ellenőrző funkcióját, valamint célként nevezte meg a megismert jó gyakorlatok kölcsönös megosztását is, amely fontos eszköze a szervezet tanácsadó tevékenységének. Kiemelte: a beruházás transzparens gazdasági környezetének megteremtése és az atomenergia hosszú távú, biztonságos hasznosítása mindannyiunk közös érdeke, melyet az ÁSZ is támogat. Süli János miniszter a megbeszélésen hangsúlyozta: új megbízatásának és feladatainak ellátásához szívesen fogadja az ÁSZ ellenőrzési tapasztalatain alapuló tudásmegosztását.
 
 
Domokos László hivatalában fogadta Süli Jánost
 
Süli János mint tárca nélküli miniszter a magyar-orosz kormányközi egyezmény értelmében a két új blokk tervezésről, beszerzésről és kivitelezésről szóló, az üzemeltetési és karbantartási támogatásról szóló, valamint a nukleáris fűtőanyag-ellátás biztosításáról szóló megállapodás végrehajtásának szakmai irányításáért és koordinációjáért felel. Szintén felelős a megvalósulási megállapodásokkal kapcsolatos feladatok tárcaközi összehangolásáért, és az azokkal összefüggő engedélyezési és egyéb hatósági feladatokban való közreműködésért, továbbá a paksi két új blokkhoz kapcsolódó térségfejlesztés összehangolásáért, valamint az atomenergia-ipar innovációs feladatainak összehangolásáért.