Domokos László

Domokos László részt vett a horvát államfő díszdoktori beiktatásán

2017-09-13 11:47
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is részt vett a Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnök Budapesti Corvinus Egyetem által adományozott díszdoktori címének átadó ünnepségén. A beiktatás összefügg a BCE azon törekvésével, hogy oktatási-kutatási központként tovább erősítse a két ország, valamint a közép-európai tudományosság együttműködését
A fővárosi ünnepségen Horvátország államfője, a NATO korábbi főtitkárhelyettese angol nyelvű beszédében kijelentette, az elismerés arra kötelezi, hogy tudományos és politikai munkásságát egyaránt folytassa. Jobb jövőt kell teremteni a fiatalabb generációk számára – mondta, kiemelve a fenntartható fejlődés és a válságkezelés fontosságát.
 
Felidézte, hogy Magyarországnak és Horvátországnak hosszú közös történelme van, amelynek Mátyás király is a része. Az uralkodó hatékony védelmi rendszert épített ki, eredményes vezető volt – jelentette ki. Megjegyezte: Mátyás király idegen nyelveket beszélt, könyveket gyűjtött, udvara a humanizmus erős központja volt.
 
Domokos László részt vett a horvát államfő díszdoktori beiktatásán
 
A közös történelem összeköti Magyarországot és Horvátországot – mondta Kolinda Grabar-Kitarovic. Kitért arra is, hogy mindkét állam tagja az Európai Uniónak és a Három Tenger Kezdeményezésnek.
 
Úgy vélekedett, hogy még erősebb európai és transzatlanti közösségre van szükség, szoros együttműködéssel nagyobb sikert lehet elérni.