Domokos László

Domokos László részt vett a Nemzet Művésze díjátadó ünnepségen

2016-11-03 14:15
2016. november 3-án rendezték meg a Nemzet Művésze díjátadó ünnepséget, melyre Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke is meghívást kapott. A Pesti Vigadó épületében tartott ünnepségen a díjakat Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a magyar művészeti élet elismert képviselőinek.
A Nemzet Művésze-díjat az Országgyűlés 2013-ban alapította, a magyar művészeti élet kimagasló teljesítményt nyújtó képviselőinek elismerése céljából. A díjat a Magyar Művészeti Akadémia első alkalommal 2014 júliusában osztotta ki. Az odaítéléséről a tizenegy, Kossuth-díjjal kitüntetett művész alkotta Nemzet Művésze díj Bizottság dönt. A díj az alábbi művészeti területeken adományozható: színházművészet, irodalom, zeneművészet, képzőművészet, filmművészet, építőművészet, táncművészet, iparművészet, fotóművészet, népművészet, valamint cirkuszművészet.
 
A díjat a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a köztestület megalakulásának évfordulója alkalmából adományozza és a miniszterelnökkel vagy az őt képviselő miniszterrel közösen adja át a díjazottaknak.