Domokos László Az Állami Számvevőszék Elnöke

Domokos László hírportál

Domokos László részt vett a Válságkezeléstől a gazdasági növekedés beindításáig című konferencián

2016-09-14 17:03
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke részt vett a Nemzetgazdasági Minisztérium és a brüsszeli Bruegel Intézetet szervezésében megvalósuló, Válságkezeléstől a gazdasági növekedés beindításáig című, Budapesten megrendezett konferencián.
A szeptember 14-én megrendezett konferencia három évforduló köré szerveződött: hazánk hetven éve vezette be a forintot, Magyarország húsz éve tagja az OECD-nek, illetve tíz éve alapították a pénzügyi elemzéssel foglalkozó, brüsszeli Bruegel Intézetet, mely az NGM mellett a fórum másik társszervezője.
 
A rendezvényt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Catherine L. Mann, az OECD vezető közgazdásza nyitotta meg. A közeljövőben várható globális kihívásokról szóló délelőtti szekcióban előadást tartott többek között Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára, Darvas Zsolt, a Bruegel Intézet vezető munkatársa és Nikoloz Gilauri, Grúzia volt miniszterelnöke és pénzügyminisztere.
 
A konferencia délutáni, európai országok válságkezelési modelljeivel foglalkozó programját Hamecz István, az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója és Guntrum B. Wolff, a Bruegel Intézet vezetője nyitotta meg. A szekcióban mások mellett Banai Benő Péter, az NGM államháztartásért felelős államtitkára és Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem közgazdászprofesszora és a Magyar Nemzeti Bank volt elnöke tartott előadást.

Partnereim