Domokos László

Domokos László - szabályszerű volt a 2017-es költségvetés végrehajtása

2018-10-18 14:04
Az Országgyűlés október 17-ei plenáris ülésén az Állami Számvevőszék elnöke hangsúlyozta, szabályszerű volt a 2017-es költségvetés végrehajtása, a hiány és azállamadósság alakulása megfelelt a jogszabályi előírásoknak, uniós feltételeknek. Domokos László rávilágított: a pozitív gazdasági folyamatok fenntarthatóságához folytatni kell a fenntartható kifehérítést, ki kell aknázni a digitalizációban rejlő lehetőségeket, valamint mérni kell a közpénzek felhasználásának eredményességét.
Domokos László rámutatott: a törvényben előírt ellenőrzési kötelezettsége mellett az ÁSZ ezúttal is készített makrogazdasági elemzést a tavalyi esztendő költségvetési és gazdasági folyamatairól. Az elemzés alapján megfigyelhető, hogy 2017-ben Magyarország gazdasági növekedése a vártnál kedvezőbben alakult.
 
Az Állami Számvevőszék elnöke szerint az elmúlt években végbement pozitív költségvetési és makrogazdasági folyamatok fenntarthatósága alapvetően három fő ponton nyugszik. Folytatni kell az adóbeszedés hatékonyságát fejlesztő programokat, törekedni kell a digitalizációban rejlő lehetőségek széleskörű kiaknázásra, valamint fontos, hogy az állam mérje a közpénzek felhasználásának eredményességét.
 
 
Domokos László parlamenti expozéjáról részletesebben itt olvashat.