Domokos László

Együttműködési megállapodás a lakosság célzott elérése érdekében

2019-11-25 13:51
Együttműködési megállapodást kötött az Állami Számvevőszék és a Nógrád Megyei Kormányhivatal a lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek bővítése érdekében, a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesületének (MPGE) salgótarjáni rendezvényén. Domokos László, az ÁSZ és az MPGE elnöke hangsúlyozta: „Tennünk kell annak érdekében, hogy a lakosság pénzügyi, közpénzügyi, közteherviselési ismeretei bővüljenek, azok hasznosítható tudásként jelenjenek meg a mindennapokban."
A Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete (MPGE) a magyar pénzügyi-gazdasági ellenőrzési szakma állami szektorát magában foglaló szervezet. Tagjainak többsége az Állami Számvevőszék, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Államkincstár munkatársai közül kerül ki. Az egyesület Nógrád Megyei Szervezete 2019. november 22-én rendezett szakmai eseményt Salgótarjánban, a „Közpénzekkel és közvagyonnal való felelős gazdálkodás ellenőrzése" címmel, melynek keretében Domokos László, az Állami Számvevőszék és az MPGE elnöke együttműködési megállapodást írt alá Kalocsai Péterrel, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatójával.

600

Az Állami Számvevőszék – közpénzügyekkel kapcsolatos magatartásformák fejlődését és a magyar lakosság pénzügyi, közpénzügyi ismereteinek bővítését szolgáló – Pénzügyi Tudatosság Projektjének legújabb területe az együttműködési háló kialakítása a megyei kormányhivatalokkal. Ennek keretében az ÁSZ tájékoztató anyagai, az online és közösségi médiaplatformokon elérhető animációs kisfilmjei a kormányhivatalok ügyféltereiben is elérhetőek lesznek.

A salgótarjáni rendezvényen tartott előadásában Domokos László, az ÁSZ és az MPGE elnöke rámutatott: „Szem előtt kell tartanunk, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi kutatások bebizonyították a pénzügyi tudatosság fejlesztésének szükségességét. Nem elégséges csupán az iskolások szemléletformálására hagyatkozni, szükség van a felnőtt korosztály pénzügyekhez kapcsolódó, gazdálkodási tudásának és tudatosságának fejlesztésére is. Az ÁSZ Pénzügyi Tudatosság Projektje, illetve a megyei kormányhivatalokkal megszülető együttműködési megállapodások ehhez járulnak hozzá" – hangsúlyozta Domokos László az MPGE Nógrád Megyei Szervezete szakmai rendezvényén.

A pénzügyi tudatosság hálózatának bővítéséről részletesen itt olvashat.