Kondor Péter püspöki beiktatásán vett részt Domokos László

Kondor Péter püspöki beiktatásán vett részt Domokos László
Beiktatták hivatalába Kondor Pétert, a Déli Evangélikus Egyházkerület megválasztott, új püspökét, a Kelet-békési Egyházmegye korábbi, békéscsabai esperesét. A június 30-án, szarvasi Ótemplomban tartott ünnepi beiktatáson, majd az azt követő istentiszteleten részt vett Domokos László is.


Az új püspök a májusban nyugdíjba vonuló Gáncs Pétert váltotta, aki 2003 óta állt a Déli Egyházkerület élén, továbbá 2010-től 2017 novemberéig a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöki tisztségét is betöltötte.


Az új püspök június 30-i beiktatására 11 órakor, a harangszó elhangzása után a megjelent lelkészek hosszú sorban vonultak a szarvasi Ótemplomhoz. Köztük nem csak a Déli Evangélikus Egyházkerületben szolgálók voltak jelen, hanem a másik két egyházkerületből, sőt a határon túlról is érkeztek jeles külföldi lelkészi vezetők. Kondor Pétert Fabiny Tamás elnök-püspök iktatta hivatalába, majd az új püspök igehirdetése következett.


Az ünnepi eseményen részt vett Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is. Az ÁSZ küldetése, hogy szilárd szakmai alapon álló, értékteremtő ellenőrzéseivel előmozdítsa a magyar közpénzügyek átláthatóságát és hozzájáruljon a jól irányított államhoz, teljesítve ezzel a Magyarország Alaptörvényében deklarált előírásokat. A szervezet célja nem a hibák keresése, hanem a pozitív változások támogatása: az ellenőrzöttek ismerjék fel hibáikat, az azokkal való szembesülést követően találják meg a szabályos működéshez vezető helyes utat.