Könyvbemutatón vett részt Domokos László

Könyvbemutatón vett részt Domokos László
Horváth János magyar közgazdász, politikus életéről szóló könyvek bemutatóján vett részt Domokos László csütörtökön, a Károli Gáspár Református Egyetemen. A rendezvényen mások mellett Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke és Kövér László, Országgyűlés elnöke is beszédet mondott.
A Károli Gáspár Református Egyetem BTK Buda Béla-termében rendezett kettős könyvbemutatón két, Horváth János professzor életútját és parlamenti munkásságát feldolgozó műről beszélgettek a meghívottak. Csúri Ákos „Két pogány közt – törhetetlenül (Horváth János és az ország háza)” című interjúkötetében a szerző Domokos Lászlót is megszólaltatta.

Horváth János magyar közgazdász, politikus 1921-ben született. 1945 és 1947 között nemzetgyűlési, majd 1998 és 2014 között országgyűlési képviselő. 1947-ben koholt vádak alapján elítélték, 1951-ben szabadult. Az 1956-os forradalom leverése után Amerikába távozott, az indianai Indianapolisban lévő Butler Egyetem közgazdászprofesszora volt. 1997-ben tért haza. 2003 és 2014 között a legidősebb képviselő, az Országgyűlés korelnöke is volt.

Zsiros Mária és Menyhárt Ferenc az elérhető dokumentumok és több hónapnyi beszélgetés alapján rajzolta meg a közel száz esztendős gazdag életutat „Az élet sava-borsa” című könyvében, Csúri Ákos pedig kifejezetten a Horváth János országgyűlési képviselői pályafutására koncentrál munkájában, és arra kínál receptet, hogyan lehet szerethető parlamentje a nemzetnek.
 
(A kép forrása: MTI)